avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Pot posta pe blogul meu o convorbire telefonica intre ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Pot posta pe blogul meu o convorbire telefonica intre mine si reprezentant firma?

Am avut o convorbire telefonica cu un reprezentant al unei firme din Romania, in care respectivul domn a avut o atitudine "nedemna". Am voie sa postez aceasta convorbire pe blogul meu? (inregistrare audio)

Interlocutorul meu a initiat convorbirea

La convorbire nu au participat terte persoane, doar eu si interlocutorul.

La cateva zile dupa convorbirea telefonica am sunat la respectiva companie si am cerut acordul, pe care bineinteles ca nu l-am obtinut.

Pot fi chemat in instanta in cazul in care voi posta inregistrarea audio pe internet?
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2010
avramar, utilizator
Cel mai recent răspuns: mitnet , utilizator 23:45, 17 Ianuarie 2010
Da,puteti posta acea inregistrare pe blog.Se subintelege acordul partii atata timp cat a avut discutia cu dvs. Spre exemplu: atunci cand apar la televizor inregistrari telefonice care sunt impotriva persoanei inregistrate si sigur televiziunea nu a primit acordul de la persoana respectiva.Se poate publica fara probleme.
Eu am un alt punct de vedere. Daca in cadrul convorbirii respective apar elemente prin care o persoana este identificata sau este identificabila nu aveti dreptul sa postati acea convorbire. Este vorba de protectia datelor cu caracter personal.

Asa as putea sa fac public orice informatie dintr-o convorbire telefonica, ceea ce nu mi se pare in regula.
In cazul de fata datele cu caracter personal nu sunt legate de angajatul firmei sau de firma, ci de client si daca acesta este deacird sa faca publica aceasta convorbire atunci este liber sa o faca.
Parerea mea ramane in continuare ca se poate publica.
netshark a scris:

..... ci de client si daca acesta este deacird sa faca publica aceasta convorbire atunci este liber sa o faca.


Daca exista acordul ambelor parti, atunci este in regula, dar din mesajul initial nu se intelegea asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnregistrare convorbiri telefonice proprii iulia_i iulia_i Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu legea care reglementeaza inregistrarea convorbirilor telefonice. M-ar interesa daca acele convorbiri telefonice dintre ... (vezi toată discuția)
E legal să înregistrez o discuție verbală sau telefonică cu cineva? Pilu Pilu Buna seara. As avea rugamintea sa-mi spuna cineva daca e legal sa inregistrez o discutie directa pe care o am cu cineva, sau telefonica ? Este vre-un act ... (vezi toată discuția)
Inregistrari video angajati magazin mihai335 mihai335 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii cu privire la doua situatii: [b]1)[/b] daca exista legi, si care sunt acelea, care sa reglementeze folosirea ... (vezi toată discuția)