avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Pentru o tranzacție imobiliară între 2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Pentru o tranzacție imobiliară între 2 persoane ...

Buna ziua. Pentru o tranzacție imobiliară între 2 persoane fizice care este suma maxima de bani ce se poate da in fața notarului? Și dacă suma de vânzare este mai mare, se poate da in mai multe zile repetate în fața notarului?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 08:28, 16 August 2021
Se pot achita în numerar 50.000 lei.
Dar nu e obligatoriu sa ii dați în fata notarului.
Pai și cum ii justific că i-am plătit proprietarului daca nu ii dau in fața notarului?

raluk0207 a scris:

Se pot achita în numerar 50.000 lei.
Dar nu e obligatoriu sa ii dați în fata notarului.

Nu justificati ci demonstrati, pe baza declaratiei care va fi cuprinse in continutul contractului de vanzare, cum ca vanzatorul a primit suma respectiva in numerar anterior incheierii actului, declaratie care valoreaza chitanta liberatorie in sensul art 1500 Cod Civil.
SI nu, faptul ca achitati in mai multe transe/in zile separate sume de bani nu va permite sa achitati in total mai mult de 50.000 lei in numerar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata mi-a promis că îmi lasă casa, dar a vândut-o unui nepot cu 40.000 de lei, plătiți numerar. e legal acest contract? Gabrina Gabrina Suma Buna ziua, am sa va detaliez cat se poate de bine problema prin care trec, in speranta ca voi primi un sfat ca sa pot actiona mai departe,este vorba ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! proprietarul declara ca a primit suma respectiva ... mihai250715 mihai250715 Bună ziua! Proprietarul declara ca a primit suma respectiva de la cumparator înainte de a merge la notar.Este obligatoriu ca suma (27.000 lei vanzare ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare positano positano am cumparat in 2006 o locuinta plus teren prin contract de vanzare-cumparare ,am achitat pretul in totalitate iar acum in 2011 sunt citat de aceasta peroana ... (vezi toată discuția)