avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce institutie publica poate amenda conform acestui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce institutie publica poate amenda conform acestui articol ?

Referitor la art. 45 alin. (3) din Legea 196/2021:

Care este institutia publica care are competenta de a da amenzi contraventionale proprietarilor pentru nerespectarea termenului-limită privind montarea repartitoarelor ?
Ultima modificare: Luni, 16 August 2021
Andrei_78, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 17:22, 16 August 2021

45. Articolul 33 se modifică și va avea următorul cuprins:
Articolul 33
(1) Pentru protecția și funcționarea normală a capacităților termice din SACET, precum și pentru evitarea punerii în pericol a persoanelor, bunurilor și mediului se instituie zone de protecție și de siguranță.
(2) Zonele de protecție și de siguranță se determină în conformitate cu reglementările elaborate de autoritatea de reglementare competentă.
(3) Pentru protecția instalațiilor de producere și a rețelelor termice se interzice terților, persoane fizice sau juridice:
a) să amplaseze construcții de orice fel în zona de protecție/siguranță a obiectivelor SACET;
b) să efectueze săpături în zona de protecție/siguranță a obiectivelor SACET fără avizul prealabil al operatorului;
c) să depoziteze materiale în zona de protecție/siguranță a instalațiilor;
d) să intervină în orice mod asupra rețelelor termice;
e) să blocheze în orice fel accesul la instalațiile și echipamentele de producere a energiei termice și la rețelele de transport sau distribuție a acesteia.
[ link extern ]
Despre ce repartitoare vorbiti ?

Oricum :
Articolul 46
(1) Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor prevăzute la art. 45 se fac de către reprezentanții împuterniciți ai autorității de reglementare competente și/sau ai autorității administrației publice locale, conform atribuțiilor stabilite în prezenta lege și în Legea nr. 51/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
(2) În cazul contravențiilor prevăzute la art. 45 alin. (7) lit. a)-c), prețurile stabilite greșit se corectează, iar sumele încasate în mod necuvenit se restituie utilizatorilor de energie termică, bugetului local sau bugetului de stat, după caz.
(3) Contravențiilor prevăzute la art. 45 le sunt aplicabile dispozițiile Ordonanței Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările și completările ulterioare.

LEGE nr. 196 din 12 iulie 2021
pentru modificarea și completarea Legii serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006, pentru modificarea alin. (5) al art. 10 din Legea nr. 121/2014 privind eficiența energetică și pentru completarea alin. (3) al art. 291 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal
EMITENT
PARLAMENTUL ROMÂNIEI
Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 693 din 13 iulie 2021




Parlamentul României adoptă prezenta lege.
Articolul I
Legea serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 651 din 27 iulie 2006, cu modificările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:
Ultima modificare: Luni, 16 August 2021
latka, moderator
M-am referit la ceea ce scrie mai jos:

55. Articolul 45 se modifică și va avea următorul cuprins:

Articolul 45

(3) Constituie contravenție, alta decât cele prevăzute în Legea nr. 121/2014, cu modificările și completările ulterioare, și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei nerespectarea termenului-limită privind montarea de către proprietari/locatari a repartitoarelor de costuri.
Ultima modificare: Luni, 16 August 2021
Andrei_78, utilizator
Si v-am raspuns deja.
Deci si Primariile vor da amenzi daca proprietarii nu au repartitoare ?
Cum vor face constatarea ?
Ultima modificare: Luni, 16 August 2021
Andrei_78, utilizator
Conform OG2 /2001.

Alte discuții în legătură

Raspunsul primit de la a.n.r.s.c referitor la debransariile ilegale si vreau sa stiu daca si primaria a primit acelasi raspuns? NCorina NCorina Am facut o petitie adresata Secretariatului General al Guvernului,care a fost redirectionata Autoritati Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. daca un vecin si-a montat centrala termică fără ... nickblanaru nickblanaru Bună ziua. Daca un vecin si-a montat centrala termică fără acordul proprietarilor , fără acordul vecinilor și fara autorizația de la RADET pentru ... (vezi toată discuția)
Montare repartitoare SerenaB SerenaB Am 3 intrebari legate de montarea repartitoarelor, care am inteles ca de anul viitor vor fi cu adevarat obligatorii. Cine trebuie sa se ocupe de cautarea ... (vezi toată discuția)