avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inducerea in eroare a organelor judiciare. Buna ziua. ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inducerea in eroare a organelor judiciare. Buna ziua. Ma aflu ...

Inducerea in eroare a organelor judiciare.
Buna ziua. Ma aflu in postura unor reclamanti (clienti) care au depus plangeri penale impotriva mea ca administrator de firma. Pot formula plangeri penale / civile pentru inducerea in eroare a organelor judiciare / calomnie in momentul in care nu s-a dispus inca o solutie la plangerile acestora ?
Cel mai recent răspuns: MCMarian , utilizator 13:42, 17 August 2021
Calomnia nu mai este de ani de zile fapta de natură penală,plângere puteti face doar după ce se solutioneaza cauzele împotriva dvs si se dispun soluții de netrimitere în judecată.
Buna ziua. Multumesc pentru raspuns. M-am informat de faptul ca nu mai este fapta de natura penala calomnia dar pe civil pot demara actiuni in acest moment ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios ContSters287513 ContSters287513 Fostul patron pentru a se razbuna pe mine ca l-am reclamat la ITM si a fost sanctionat mi-a facut plangere penala la politie, si la Primarie, prezentand niste ... (vezi toată discuția)
La ce infractiune se pot incadra afirmatiile mincinoase dintr-o actiune de chemare in judecata Mirrella P. Mirrella P. Daca plangerea sau denuntul care descriu fapte nereale sunt clar reglementate penal prin infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare, actiunea de ... (vezi toată discuția)
Mai exista denunt calomnios in noul cod penal? laau laau Mai exista notiunea de denunt calomnios in Noul cod Penal? Am 25 de NUP si as vrea sa fac ceva sa inceteze cine ma hartuieste asa. Ma puteti ajuta cu ... (vezi toată discuția)