avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se aplica legea linistii publice (61/1991) ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se aplica legea linistii publice (61/1991) institutiilor publice? ...

De ceva vreme studiez legea linistii publice si cum se alpica ea concertelor organizate prin orase.
Nu mi-e deloc clar daca aceasta lege se aplica si evenimentelor organizate de primarii si as vrea sa va intreb in aceasta privinta.
Daca se aplica, ar insemna ca sunt ilegale absolut toate evenimentele organizate in interiorul oraselor (limita legala pentru zgomot in timpul zilei vazusem ca e 55 de decibeli la peretele exterior al unei locuinte, asta echivaland aproape cu linistea - vocea umana e pe la 60 de decibeli)
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2021
parvusss, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 14:21, 23 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea mentioneaza:
-Articolul 1 Pentru asigurarea climatului de ordine și liniște publică necesar desfășurării normale a activității economice și social-culturale și promovarea unor relații civilizate în viața cotidiană, cetățenii sunt obligați să aibă un comportament civic, moral și responsabil, în spiritul legilor țării și al normelor de conviețuire socială.
Daca analizam strict articolul vedem ca dor cetatenii sunt obligati. Nu se face referire la institutii publice.
In alta ordine de idei, nu poate fi vorba de relatii civilizate in cotidian daca instituutiile publice nu respecta legea.
In autorizatii date de primarie pentru concerte trebuie sa existe mentiuni legate de respectarea ordinii si linistii publice, in special legat de orele de desfasurare evenimente culturale (in articol sunt nominalizate si activitati social-culturale).
Cum nimeni nu face masuratori de zgomot si vibratii in timpul concertelor si nu verifica macar, orele de liniste care trebuie respectate (aici ar trebui sa intervina emitentul autorizatiei, deci primaria), ne complacem in situatia existenta.
Nu stiu ce viitor ar putea avea o interventie in instanta din partea cetatenilor afectati de zgomot si vibratii in timpul concertelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concerte si spectacol artificii profesionale la ora 23.30-23.50 VladCalin VladCalin Buna ziua ! Am niste intrebari legate de zgomotul ambiental... 1. Primarul General poate fi acuzat de abuz in serviciu pentru ca elibereaza autorizatii ... (vezi toată discuția)
Procese poluare fonica parvusss parvusss Procese poluare fonica. Buna ziua, as dori sa va intreb daca cunoasteti daca in Romania au avut loc procese in legatura cu poluare fonica creata de ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice, dreptul la proprietate pe cote parti, norme sanitar veterinare...nici eu nu mai stiu ce.... ennOia ennOia Situatie: trei apartamente proprietate personala a trei familii care impart o proprietatea comună pe cote-părţi, proprietate ce consta in curte, gradina si ... (vezi toată discuția)