avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACT DE IDENTITATE SI PASAPORT LA NOTAR.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACT DE IDENTITATE SI PASAPORT LA NOTAR.

Locuiesc in Regatul Unit de 12 ani si ampasaport romanesc valid. Cartea de identitate in schimb este expirata din Noiembrie 2020. Din pacate, nu am putut sa o innoiesc din pricina pandemiei.
Saptamana viitoare revin in Romania pentru o saptamana pentru o succesiune de mostenire in urma decesului mamei mele. Pot folosi cartea de identitate (expirata) si pasaportul (valid) ca si dovada a identitatii la notar? Va multumesc aniticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2021
georgiana.calen, utilizator
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 09:05, 6 Septembrie 2021
Puteți folosi pașaportul sau puteți obține o carte de identitate provizorie.
Pasaportul dvs (cetatean cu domiciliul in Romania) nu poate fi considerat act de identitate, in schimb cartea de identitate expirata in noiembrie 2020 este considerata a fi in continuare valabila si va puteti identifica cu ea.
Doar pașaportul îl puteti folosi.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cartea de identitate este inca valabila! Aveti termen 90 de zile de la expirarea starii de alerta (care este inca in vigoare) sa o schimbati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! doresc achizitionarea unui teren dar proprietarul ... denisa_21 denisa_21 Buna ziua! Doresc achizitionarea unui teren dar proprietarul se afla in Anglia. Din pacate in 2019 i-a expirat cartea de identitate, acum abia a nascut si ... (vezi toată discuția)
Daca imi expira cartea de identitate dar locuinta unde stau este ... Alejandro1 Alejandro1 Daca imi expira cartea de identitate dar locuinta unde stau este pe numele tatalui care a decedat si nu am timpul necesar pentru a face succesiunea,exista ... (vezi toată discuția)
Reinnoire carte de identitate SebastianMich SebastianMich Am o întrebare :) Sunt in Italia de 10 anni si mia scăzut cartea de identitate de 1 an dar pașaportul este valabil. Daca vreau sa merg in Romania îmi ... (vezi toată discuția)