avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Abuz Politia Locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Abuz Politia Locala

Buna seara,
Am si eu urmatoarea situatie. Un vecin care lucreaza la politia locala m-a reclamat ca am parcat neregulamentar (parcasem de fapt pe locul unde parca el masina, loc pe care nu-l plateste si nu este al lui, el nici macar nu sta in blocul unde isi parcheaza masina).In data de 20.08, am fost sunata de colegii dansului de la locala, pt a cobora sa-mi mut masina.Mi s-a cerut un buletin,pe care unul din agenti l-a pozat, am vb cu ei,nu am semnat nimic, nu mi-au dat nici o hartie la mana,iar dupa discutie imediat,am mutat masina.Ei m-au anuntat de atunci ca e posibil sa primesc amenda.Ceea ce s-a si intamplat,azi am primit amenda si 3 puncte penalizare pt parcare neregulamentara. Pana aici totul ok,doar ca in PV intocmit de politist,scrie ca mi s-a intocmit PV-ul in lipsa,in conditiile in care eu am vb cu ei si am si mutat masina si in PV sunt trecute datele mele personale,in conditiile in care nu eu sunt proprietarul masini pe care o conduc...Nu trebuia sa vina amenda pe numele persoanei care este proprietar,daca eu teoretic nu am fost de fata cand mi s-a facut PV-ul?Era normal sa mi se dea direct amenda si puncte de penalizare,avand in vedere ca a fost prima data cand am parcat neregulamentar in acel loc si ca m-am supus imediat ordinelor politiei?...Catre ce institutie tb sa ma adresez pt a depunde o plangere contra politistului local care a mintit in PV?Sau ce pot face legal contra acestor abuzuri de care m-am saturat?
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 August 2021
Angel06, utilizator
Cel mai recent răspuns: Angel06 , utilizator 11:42, 28 August 2021
Raspunderea administratova,civila sau penala,este distincta functie de situatia particulara
Este temeinic si legal ca utilizatorul vehiculului sa raspunda pentru eventualele incalcari ale dispozitiilor in domeniul circulatiei pe drumurile publice
Puteti sesiza oficial conducerea unitatii unde exercita responsabilitati persoana in discutie,si totodata aveti dreptul sa formulati contestatie impotriva procesului verbal la judecatoria responsabila teritorial
Va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare bucuresti sofer01 sofer01 Buna ziua, acum cateva zile in jurul orei 19.30, 2 politisti de la Politia Locala imi bat in usa spunand ca am blocat pe cineva in parcare si sa merg sa mut ... (vezi toată discuția)
Am primit o somatie de a merge la sediul poliției locale pt ... Maryus1986 Maryus1986 Am primit o somatie de a merge la sediul poliției locale pt o parcare neparlamentara. Dacă merg, imi vor face pv pe baza datelor înregistrate si automat ... (vezi toată discuția)
Invitatie politia locala dov dov Buna seara, am gasit in parbrz o invitatie la sediul politiei locale pt ca am blocat pe cineva cu masina. Nu am onorat invitatia, am primit o recomandata pe ... (vezi toată discuția)