avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am lucrat ca asistent medical în Italia 2006- 2012, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am lucrat ca asistent medical în Italia 2006- 2012, în 3 locuri, ...

Am lucrat ca asistent medical în Italia 2006- 2012, în 3 locuri, cum pot demonstra ca am lucrat acești ani? Am lucrat și la stat și ca infirmirr profesional
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:09, 2 Septembrie 2021
1. Pana la data de 01.01.2011, cand a fost abrogat Decretul nr.92/1976, perioadele de timp lucrate in strainatate de cetatenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unitatile la care s-a desfasurat activitatea, in afara de cazurile in care, in conventiile incheiate de Romania cu alte state, se prevede altfel.

Dupa aceasta data, nu mai exista o astfel de reglementare.

2. Perioada de activitatea desfasurata in strainatate poate fi recunoscuta in tara ca si vechime in munca, in afara considerarii ca si stagiu de cotizare pentru pensie.

O astfel de reglementare poate fi mentionata in reg.intern al angajatorului din tara sau in ccm aplicabil acestuia.

3. „Regulamentul (UE) Nr.492/2011 al Parlamentului European şi al Consiliului din 5 aprilie 2011 privind libera circulaţie a lucrătorilor în cadrul Uniunii, care este direct aplicabil şi României, reglementează libera circulaţie a lucrătorilor în cadrul Comunităţii. Regulamentul prevede înlăturarea obstacolelor în calea mobilităţii lucrătorilor. În temeiul prevederilor privind exercitarea muncii şi egalitatea de tratament din Regulamentul Nr.492/2011, la art. 7 se stipulează că lucrătorul cetăţean al unui stat membru nu poate fi tratat diferit, pe teritoriul celorlalte state membre, faţă de lucrătorii naţionali, în ceea ce priveşte munca şi avantajele sociale şi fiscal”, se arată pe site-ul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Potrivit aceleiaşi surse, este foarte important ca aceia care vor să le fie recunoscută vechimea în muncă pentru o perioadă lucrată într-un stat membru UE să deţină documente originale. „Perioadele lucrate se dovedesc cu actele originale emise de unităţile la care s-a desfăşurat activitatea”, atrag atenţia reprezentanţii Ministerului Muncii.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, vechimea in munca din strainatate (italia ) se ia ... elservconstruct elservconstruct Buna ziua, Vechimea in munca din strainatate (Italia ) se ia in calcul la incadrarea in munca in sectorul bugetar in Romania ? Si daca da, care este cadrul ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de sporu de vechime ,pentru munca depusă in ... 5veronik1 5veronik1 Cum pot beneficia de sporu de vechime ,pentru munca depusă in danemarca. (vezi toată discuția)
Daca am muncit in italia timp de 12 cu acte in regula as putea ... Ro&Be Ro&Be Daca am muncit in italia time de 12 cu acte in regula as putea sami aduc ani de munca in rominia va multumesc (vezi toată discuția)