avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... spor 75% gestionare fonduri europene!!!!!
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

spor 75% gestionare fonduri europene!!!!!

Buna ziua,

Impreuna cu primarul am semnat un contract de finantare si atragere de fonduri europene nerambursabile in luna decembrie 2009 si as dori sa stiu daca pot beneficia si eu si el de cei 75% pentru gestionarea fondurilor europene.

Daca exista vreun act normativ, eventual ceva baza legala pentru emiterea unui act administrativ de acordare a sporului.

Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: melania_ioana , utilizator 16:20, 9 Ianuarie 2010
Sporul de 75%aplicat la salariul de baza se acorda in baza legii 339/2007 personalului incadrat in cadrul birourilor pentru proiecte cu finantare europeana create in cadrul primariilor. Plata acestui spor a fost suspendata prin OG 35/2009, pana la elaborarea de catre Guvern a normelor si criteriilor specifice de acordare (care trebuiau elaborare in termen de 15 zile de la emiterea OG 35/2009, dar nu au fost elaborare nici pana azi). Cu atat mai mult, legea 330/2009 prevede ca de la 01.01.2010, procentul maxim de sporuri de care poate beneficia un salariat este de 30% din salariul de baza. In concluzie...deocamdata nu exista baza legala pentru acordarea acestui spor.
asta nu e un spor ci o majorare a salariului de baza asa scrie in lege .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul pentru cei care lucreaza la compartimentul "achizitii" cristina 33 cristina 33 Este adevarat ca se mai poate acorda legal, in continuare, sporul de 75% pentru cei din compartimentul achizitii/investitii? (vezi toată discuția)
Sporul de 75% pentru manager de proiect azone19_70 azone19_70 Buna ziua. Anul trecut am primit o dispozitie a primarului prin care am fost numit manager de proiect in cadrul echipei constituite la nivelul administratiei ... (vezi toată discuția)
Sporuri pentru cei care implementeaza programe ue kymyk kymyk mai exista in vigoare acea lege, nu mai stiu exact nr. ei, care prevedea ca salariatii din administratien care se ocupa cu implementarea de proiecte din ... (vezi toată discuția)