avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua Am nevoie de adeverinta de la fostul loc de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua Am nevoie de adeverinta de la fostul loc de munca,unde ...

Buna ziua Am nevoie de adeverinta de la fostul loc de munca,unde am lucrat 24 de ani, cu toate veniturile suplimentare pt recalcularea pensiei, Nu sunt trecute in cartea de munca:primele,acordul global.Intrebarea mea este daca sunt obligati sa-mi elibereze aceasta adeverinta.Sunt deja in pensie la limita de varsta. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: meri_tt , utilizator 12:14, 3 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt obligati sa va elbereze acea adeverinta.

HG 905/2017
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
.....

Codul Muncii
art.34
...
(5) La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.
....

Legea nr. 263/2010
art. 161
(1) Cererile în legătură cu eliberarea actelor prevăzute de lege, prin care se face dovada vechimii în muncă, a timpului util la pensie pentru agricultori și a stagiului de cotizare, necesare stabilirii drepturilor de pensie, sunt scutite de orice fel de taxe și comisioane.
(2) Cererile prevăzute la alin. (1) se soluționează în termen de 30 de zile de la data înregistrării.
Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare adeverinte Martin Ioan Martin Ioan Care este termenul legal conform caruia fostul angajator este obligat sa-mi elibereze adeverinta cu grupa de munca si ce se poate face in cazul in care nu se ... (vezi toată discuția)
Adeverinta recalculare pensii corina.O corina.O Buna ziua. Un fost angajat iesit la pensie, doreste sa ii eliberez o adeverinta pentru recalcularea pensiei, care sa cuprinda salariul de incadrare, salariul ... (vezi toată discuția)
Adeverință de venit cu acord global pojoga pojoga Care e termenul limita în care pot obține o adeverință detaliata cu acordul global obținut de la un angajator, după care să-l acționez in instanta? (vezi toată discuția)