avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice conflict de interese diriginte de santier
Discuție deschisă în Achiziţii publice

conflict de interese diriginte de santier

buna ziua, as dori o lamurire pentru un posibil conflict de interese si care ar fi consecintele acestui conflict de interese. situatia este urmatoarea: lucrez ca inginer proiectant constructii (pe firma mea) si am fost contractat sa ma ocup ca sef proiect, de managementul proiectului pentru o constructie (investitie complexa) pentru o firma privata. au fost obtinute toate avizele si acordurile necesare, inclusiv autorizatoia de construire. beneficiarul a fost multumit si acum se doreste demararea lucrarilor in baza acestei autorizatii. m-au intrebat pe mine daca ma pot ocupa de dirigentia de santier (sunt atestat conform legii si ca diriginte de santier). acum vine problema: prin legea 10 si nenumaratele ei completari se interzice suprapunerea de roluri, adica daca ai fost proiectant nu poti fi si diriginte, sau executant sau altceva. contributia mea in cadrul proiectului a fost doar de coordonare si clarificare a cenrintelor din partea beneficiarului catre proiectantii de specialitate, eu nu am proiectat efectiv nimic. cei de la ISC au spus ca e conflict de interese, dar as vrea sa intelg care este motivul. nu sunt proiectant efectiv si rolul meu ca sef proiect a fost sa ma asigur ca toate cerintele beneficiarului sunt transpuse si incluse in proiect, iar ca diriginte as avea rolul de a ma asigura ca proiectul este realizat conform proiect, atat calitativ cat si cantitativ. Tot cei de la ISC nu stiu sa imi spuna care ar fi incadrarea legala pentru aceasta suprapunere de roluri, nu stiu cum ne-ar amenda si in ce cuantum, adica ei spun doar ca nu e voie dar nici nu stim ce ar trebui sa facem daca ne vom confrunta cu aceasta situatie.
ve multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:49, 6 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea considera proiectant inclusiv seful de proiect, chiar daca acesta doar manageriaza activitatile pendinte de proiect. Nu toti sefii de proiect fac doar management, unii fac si proiecte.
Plecand de la prevederea mot a mot a legii - esti proiectant nu poti fi diriginte de santier - ISC va poate amenda. Daca contestati amenda in instanta, nu avem de unde sa stim ce va hotari instanta, chiar daca dvs. veti veni cu argumente si documente care va sustin punctul de vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua!! daca am calitatea de diriginte de Șantier,și am ... Bună ziua!! Daca am calitatea de Diriginte de Șantier,și am și un contract de munca cu o firma de construcții,se poate face dirigenție la un proiect ... (vezi toată discuția)
Diriginte de santier loremaria loremaria Stie cineva in ce lege se mentioneaza ca beneficiarul unei constructii este obligat sa aiba un diriginte de santier? Multumesc. (vezi toată discuția)
Conflict de interese sofiapopovic sofiapopovic buna ziua daca sotia este diriginte de santier la lucrarea unde sotul este sef de santier, reprezinta o situatie de conflict de interese. lucrarea este ... (vezi toată discuția)