avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... buna ziua,lucrez in domeniul administrativ al unui ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

buna ziua,lucrez in domeniul administrativ al unui centru de ...

buna ziua,lucrez in domeniul administrativ al unui centru de ingrijire batrani,nu am contact permanent cu ei,nu sunt vaccinat,dar mi sa aratat o hartie ,zice ca este hotarare de guvern,prin care ni se ccere sa ne vaccinam,ori sa aducem rezultat test covid saptamanal platit de noi,ori hartie ca am avut boala...daca nu ....nu mai suntem primiti la serviciu?este legal?ce pot sa fac in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 04:49, 14 Septembrie 2021
Bună ziua,

mi sa aratat o hartie ,zice ca este hotarare de guvern

Deocamdată e doar un proiect de ordonanță de urgență în acest sens, deci nu un act normativ intrat în vigoare.
Puteți citi aici detalii:
www.avocatnet.ro/articol_590...

Ca să vă faceți o idee:

Într-un comunicat de presă publicat marți pe site-ul MMPS se precizează că autoritățile administrației publice locale și furnizorii de servicii sociale vor avea obligația, potrivit unui proiect de OUG, de a solicita angajaților ce intră în contact cu cei pe care-i îngrijesc fie dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, fie dovada unui rezultat negativ al testării, fie confirmarea faptului că au avut boala.

După ce măsurile vor intra în vigoare, dacă angajații menționați mai sus nu pot prezenta niciuna din aceste dovezi, li se va interzice accesul în centrele de îngrijire sau li se va interzice desfășurărea activităților care presupun contactul cu cei îngrijiți.

Angajații care vor refuza vaccinarea "vor putea opta pentru testarea periodică, dar vor suporta costurile aferente testării", după cum mai apare în comunicatul ministerului. Ca excepție, persoanele care nu s-au vaccinat din motive medicale nu vor fi nevoite să achite costul aferent testării, ci acesta va fi suportat de către direcţiile de sănătate publică judeţene.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-a-ntors lumea cu susu-n jos, nicio clipa cu nu va ganditi la seniorii din centru! Un habauc nevaccinat/netestat care relationeaza cu ei este o adevarata bomba pt. bietii batrani. Cu ordonanta sau fara, eu nu v-as primi nici la poarta centrului nevaccinat! Dar cum spuneam, s-a-ntors lumea cu susu-n jos, are intaietate ,,dreptul" unor inconstienti de a imprastia boala, nu vietile oamenilor....
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2021
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? ... FZappa FZappa Salutare Este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? In Constituția României scrie: Art. 53 – Restrângerea exerciţiului unor ... (vezi toată discuția)
Teste pe banii nostri? ! cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ... VioCostea VioCostea Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului medical ... Inna21 Inna21 Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului medical de a se testa din fonduri proprii? Nu cred ca in Romania au existat spitale care sa testeze ... (vezi toată discuția)