avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinere ordin de protectie împotriva sotului ! In ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinere ordin de protectie împotriva sotului ! In 2017 am fost ...

Obtinere ordin de protectie împotriva sotului ! In 2017 am fost injunghiata in gât de sotul meu ! A fost condamnat la 6 ani de detentie pt.tentativa de omor ! Ieri 8 sept. a fost eliberat conditionat si a venit la ușa ,ca nu are unde sta .Nu l-am primit ca nu am curaj si nici nu-l voi primi ! Am fost la politie si au spus ca numai la instanta pot obtine ordinul de protectie ! Nu stiu cum sa procedez ! Prin hotarâre judec.trebuie sa-mi plateasca 15000 euro .El nu are niciun venit , niciun statut,nu are ce pierde , mai mult a zis ca se razbuna cât de curând ! Va rog , nu stiu ce sa ma fac ,unde sa cer ajutor .Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Mihail Croitoru , Avocat 18:41, 9 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Politia poate emite un ordin de protectie provizoriu, pana cand procurorul va solicita instantei un ordin de protectie de pana la 6 luni.

Ordinul de protecţie provizoriu se emite de către poliţiştii care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică.

Poliţiştii constată existenţa riscului iminent pe baza evaluării situaţiei de fapt care rezultă din probele obţinute și formularul de evaluare a riscului.

În cazul în care, ca urmare a evaluării situaţiei de fapt, se constată că nu sunt întrunite condiţiile pentru emiterea ordinului de protecţie provizoriu, poliţiştii au obligaţia de a informa persoanele care susţin că sunt victime ale violenţei domestice cu privire la posibilitatea formulării unei cereri pentru emiterea unui ordin de protecţie de la instanță.

Prin ordinul de protecţie provizoriu emis de polițist se dispun, pentru o perioadă de 5 zile, una ori mai multe măsuri de protecţie:

- evacuarea temporară a agresorului din locuinţa comună, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;
-reintegrarea victimei şi, după caz, a copiilor în locuinţa comună, după evacuarea agresorului;
- obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia, ori faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate;
- obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute.

Astfel, sunati la politie si solicitati emiterea unui ordin provizoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie, conditii de admisibilitate 2cool4school 2cool4school Buna seara, puteti sa-mi spuneti ,va rog, care sunt conditiile de admisibilitate pentru instituirea unui ordin de restrictie? (vezi toată discuția)
Ordin de evacuare Cornelia_Alexandra Cornelia_Alexandra Buna seara,am si eu o intrebare legata de un ordin de evacuare. Sunt divortata si in proces de partaj, iar fostul sot nu locuieste la domiciliul proprietate ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, cum pot obține un ordin de restricție împotriva ... Adina Albina Adina Albina Bună ziua, Cum pot obține un ordin de restricție împotriva soțului cu care sunt în divorț deoarece ieri când l am arătat pe băiatul cel mare a ... (vezi toată discuția)