avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot infiinta firma (societate cu raspundere limitata) ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot infiinta firma (societate cu raspundere limitata) daca am ...

Pot infiinta firma (societate cu raspundere limitata) daca am fost condamnat cu inchisoare cu suspendare, cauza furt de electricitate?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 08:15, 10 Septembrie 2021
Consider că puteți să fiți atât fondator cât și administrator, deoarece legea s-a modificat în acest sens.

Astfel, art. 6, alin. 2 din Legea societăților nr. 31/1990, republicată, s-a modificat și are următorul cuprins:
(2) Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori cărora li s-a interzis prin hotărâre judecătorească definitivă dreptul de a exercita calitatea de fondator ca pedeapsă complementară a condamnării pentru infracțiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii, infracțiuni de corupție, delapidare, infracțiuni de fals în înscrisuri, evaziune fiscală, infracțiuni prevăzute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării terorismului, republicată, cu modificările și completările ulterioare, sau pentru infracțiunile prevăzute de prezenta lege.

Așadar, doar dacă v-ar fi interzis expres instanța de judecată nu aveați dreptul să înființați și să administrați o societate comercială.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firmă Silviulucian Silviulucian Dacă am fost condamnat pentru evaziune fiscală, pot să îmi înființez PFA? (vezi toată discuția)
Preluare srl Crisb68 Crisb68 Buna ziua,as dori sa preiau un srl cu o autorizatie taxi.Problema este ca eu inca nu sunt reabillitat,am avut o condamnare cu suspendare 1 an in anul 2016 la ... (vezi toată discuția)
Persoana care are cazier poate sa administreze 4 firme? simulete simulete Bună seară, Este posibil ca o persoana care are cazier sa administreze 4 firme și poziția de consilier la primărie. Mulțumesc anticipat, (vezi toată discuția)