Am si eu nevoie de o informatie, de preferabil in drept, cu privire la firmarea in locuri publice, ca aeroportul.
Avand suspiciunea comiterii unor abuzuri de catre fuctionarii publici, respectiv angajatii aeroportului respectiv, vreau sa stiu daca pot inregistra audio/video o astfel de comunicare, atata cu acordul lor (folosid un telefon mobil, la vedere), cat si pe ascuns (camera de spionaj).
Asemenea, doresc sa stiu daca la interactiunea cu politistul de frontiera, am dreptul sa fac inregistrare audio/video, chiar daca, la acel ghiseu, este specificat ca se intregistreaza audio/video.
Repet, obiectul consta in prevenirea si combaterea abuzurilor comise de aceste persoane, care ulterior sa fie folosite ca mijloace probatorii impotriva lor.
Va multumesc si sper ca cineva sa-mi poata furniza un raspuns, in drept!
Un raspuns clar nu o sa primiti, iar asupra aceleiasi chestiuni jurisprudenta poate sa difere si chiar difera.
Pe de o parte, filmarea in aeroport este interzisa din motive de securitate si terorism,, iar pe de alta parte, spre exemplu, fapta nu constituie infractiune daca persoana surprinde fapte de interes public, care au semnificație pentru viața comunității și a căror divulgare prezintă avantaje publice mai mari decât prejudiciul produs persoanei vătămate.
Ca atare, cum sigur ati inteles, se va pune in balanta intereseul dvs in raport cu cel general, asa incat este imposibil sa apreciem noi acum, care interes primeaza si care este justificat, legitim.