avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract uzufruct viager Buna ziua, Se transmite ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract uzufruct viager Buna ziua, Se transmite clauza de intretinere ...

Contract uzufruct viager

Buna ziua,

Se transmite clauza de intretinere stipulata in contractul de uzufruct viager mostenitorilor?

Tatal meu a incheiat cu mama lui (bunica mea) un astfel de contract de intretinere. El a decedat, iar in urma succesiunii dupa el, am fost eu si mama mea mostenitori legali, deoarece erau casatoriti in timpul dobandirii contractului. Ulterior, a decedat si mama mea, iar bunica vrea sa ma dea in judecata ca nu am intretinut-o. Mostenitoarele mamei suntem eu si sora mea (cu mentiunea ca ea este dintr-o alta casatorie a mamei), iar noi cand am facut succesiunea dupa mama, am facut doar pentru un alt imobil (pe numele ei), iar pentru 1/4 din cat ii revenea din contractul de uzufruct nu am facut.

Am luat legatura si cu un avocat, insa nu ne-a spus clar daca ambii dobanditori ai contractului sunt decedati, clauza de intretinere se mai transmite copiilor?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:27, 11 Septembrie 2021
doar daca vroia bunica sa o intretineti dvs, puteati sa o intretineti. Cum nici dvs nu ati vrut sau nu ati facut-o, bunica isi va recupera casa in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie cu scutire de raport si contract de intretinere sasuemilia sasuemilia Buna ziua, Bunicul meu a facut cu mama un contract de donatie cu scutire de raport si clauza de uzufruct viager in favoarea lui asupra unui imobil.Mama fiind ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. Întâmpin o situație puțin neclara si aș dori ... Daaris Daaris Buna ziua. Întâmpin o situație puțin neclara si aș dori un sfat. Soțul mamei mele a murit recent (tată vitreg) iar împreună au 3 copii. El mai avea ... (vezi toată discuția)
Detalii succesiune !!! ion23 ion23 Va rog frumos sa ma ajutati daca se poate cu cateva informatii utile. Pe scurt, bunicii mei din partea mamei aveau 2 proprietati (1 apartament si 1 gospodarie ... (vezi toată discuția)