avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident rutier

Buna seara,
Am fost implicat intr-un accident rutier fara victime, doar cu pagube materiale. Conform procesului verbal al politiei, nu am fost vinovat. In schimb, am fost depistat pozitiv la alcool-test.
Intrebarea mea este daca pot intampina greutati la decontarea reparatiei masinii; compania de asigurari a celui care a produs accidentul este Astra.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cornelpoprock , utilizator 12:18, 10 Ianuarie 2010
Ord. CSA nr. 21/2009 privind normele de despagubire a daunelor RCA, nu cuprind la art. nr.27 (excluderi) situatia relatata.
Multumesc!
Pentru contraventia stabilita de politie in ceea ce va priveste, ati fost sanctionat, banuiesc, potrivit codului rutier.
Insa, daunele la masina pe care o conduceati au fost provocate de celalalt cond. auto din trafic, prin incalcarea ator articole din codul rutier, stabilite de organele in drept.
Astfel, neexistand raport de cauzalitate dintre fapta savarsita de dvs. si daunele create, teoretic, nu ar trebui sa intampinati probleme in a va repara masina pe asigurarea RCA al celuilalt cond. auto implicat in accident.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire firma asigurari auto romandorin romandorin am avut un eveniment rutier fara vinovatia mea.am primit asigurarea soferului vinovat si am probleme cu firma de asigurare(nu plateste paguba) sub pretextul ca ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca la astra asigurari marcyz marcyz In urma unui accident auto soldat cu dauna totala a masinii, prin polita rca de la astra asigurari se desbagubeste la ce valoare? (vezi toată discuția)
Instiintare din partea unei societi de asigurari Silviu79 Silviu79 Buna seara. Scriu pentru prima data pe acest forum si va rog sa-mi dati un sfat intr-o problema. In anul 2006, unchiul meu (sofer la un SC) a acrosat o masina ... (vezi toată discuția)