avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Ce opțiuni are la dispoziție lichidatorul unei ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Ce opțiuni are la dispoziție lichidatorul unei societăți ...

Ce opțiuni are la dispoziție lichidatorul unei societăți (comerciale) atunci când activele societății nu sunt suficiente pentru achitarea datoriilor societății?
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 13:21, 14 Septembrie 2021
In cazul insolventei sunt aplicabile dispozitiile art. 174 alin. 1 din Legea 85/2014: În orice stadiu al procedurii prevăzute de prezentul titlu, dacă se constată că nu există bunuri în averea debitorului ori că acestea sunt insuficiente pentru a acoperi cheltuielile administrative şi niciun creditor nu se oferă să avanseze sumele corespunzătoare, judecătorul-sindic va audia de urgenţă creditorii într-o şedinţă, iar în cazul refuzului exprimat de aceştia de a avansa sumele necesare sau în cazul neprezentării acestora, deşi s-a îndeplinit procedura citării prin BPI, va da o sentinţă de închidere a procedurii, prin care se dispune şi radierea debitorului din registrul în care este înmatriculat

In cazul lichidarii voluntare sunt aplicabile dispozitiile art. 260 alin. 4 teza finala din Legea 31/1990: Dacă, potrivit raportului, debitorul îndeplineşte condiţiile pentru deschiderea procedurii simplificate de insolvenţă, lichidatorul are obligaţia de a solicita deschiderea acestei proceduri în termen de 15 zile de la data depunerii raportului.

Sper sa va fie de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere bilant 2019 societate in faliment adela.nicolae adela.nicolae Lichidatorul judiciar al unei societati aflate in procedura de faliment este obligat sa convoace AGOA pentru aprobarea situatiilor financiare anuale 2019? sau ... (vezi toată discuția)
Insolvenata procedura simplificata lilianacin lilianacin Buna ziua, Sunt administratorul unei SRL aflat in insolventa , procedura simplificata. Au trecut deja 2ani si 3 luni decand se afla in ... (vezi toată discuția)
Activitate firma in faliment sethm1980 sethm1980 Societatea este in procedura simplificata de lichidare, inca se mai judeca cauza. In aceasta perioada pana la pronuntarea falimentului, societatea mai poate ... (vezi toată discuția)