avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Aplicare tva achizitie apartament
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Aplicare tva achizitie apartament

Buna ziua!In cazul in care dau avans anul acesta pt un apartament care se finalizeaza la anul,iar la anul creste cota tva de la 5% la 19%,ce cota tva se va aplica la anul la achizitia finala a aceatuia?
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 03:31, 2 Octombrie 2021
Se aplica cota in vigoare la data livrarii apartamentului cand se face contractul autentic de punere in posesie. .

(4) Cota aplicabilă este cea în vigoare la data la care intervine faptul generator, cu excepția cazurilor prevăzute la art. 282 alin. (2), pentru care se aplică cota în vigoare la data exigibilității taxei.

art 281 (1) Faptul generator intervine la data livrării bunurilor sau la data prestării serviciilor, în conformitate cu regulile stabilite de prezentul articol.

(6) Pentru livrările de bunuri corporale, inclusiv de bunuri imobile, data livrării este data la care intervine transferul dreptului de a dispune de bunuri ca un proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota de tva Neacsu Cerasela Neacsu Cerasela Buna ziua,am urmatoarea problema: servicii de marketing efectuate in 2016 care se doresc facturate acum in martie 2017.Ce cota de TVA trebuie ... (vezi toată discuția)
Tva locuinte noi lori1980 lori1980 Buna ziua. As dori sa va supun atentiei urmatorul caz, in care va solicit un sfat, daca se poate. In august 2008 am incheiat un precontract de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu tva 5% la apartamente matus matus Am o nelamurire cu privire la cota de 5 % tva , in ordonanta scrie ,,locuinta sa fie locuibila ca atare\', deci ce se intelege ca ap. poate fi semifinisat( cu ... (vezi toată discuția)