avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Marfa din China in regim DDP.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Marfa din China in regim DDP.

SRL din Romania achizitioneaza marfa din China in regim DDP. Acest lucru este inscris doar pe factura furnizorului din China, pozitie distincta livrare express DDP si suma aferenta. Societatea din Romania nu detine de la furnizorul din China decat factura. Marfa intra in UE in Ungaria unde au loc formalitatile vamale, ajungand ulterior la societatea din Romania. Societatii din Romania nu i se solicita efectuarea altor plati, iar factura din China nu cuprinde informatii despre taxele achitate la intrarea in UE. Marfa a intrat in UE in Ungaria, societatea din Romania nu detine acte care sa ateste acest aspect. Ce documente solicita ANAF in acest caz, atat pentru marfa cat si pentru transport, vamuire, plata taxelor?
Sunt necesare datele transportatorului/ comisionarului/ reprezentantului care a efectuat formalitatile de vamuire la intrarea in UE? Am specificat ca societatea din Romania nu detine nicio informatie in aceasta privinta.
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: cristinavintu , utilizator 23:04, 11 Octombrie 2022
Buna ziua!
Ati primit un raspuns la aceasta intrebare?
Buna ziua! Nu am primit niciun raspuns pertinent. In concluzie, am luat in considerare factura furnizorului pe care este inscrisa conditia de livrare DDP, incluzand in pretul de intrare costul marfii si transportul facturat de catre furnizor. Cu siguranta marfa a fost vamuita la intrarea in Europa, neputand sa circule pe teritoriul UE altfel. Neavand acte vamale, nu se pot deduce TVA si alte taxe. Cam asa am procedat eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl din romania achizitioneaza marfa din china in regim ddp. ... Georgeta Geolenn Georgeta Geolenn SRL din Romania achizitioneaza marfa din China in regim DDP. Acest lucru este inscris doar pe factura furnizorului din China, pozitie distincta livrare express ... (vezi toată discuția)
Import cu factura din ue stematud stematud Achizitionam materiale de la un furnizor din UE, cu cod valid de TVA intracomunitar, la el in tara. Materialele vin dintr-o tara non UE, noi ne ocupam de ... (vezi toată discuția)
Importuri !!! stefpasca stefpasca Suntem o firma din Romania care am achizitionat o marfa din Elvetia. Marfa a fost vamuita in Austria de catre un transpotator (comisionar), care a ... (vezi toată discuția)