avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara a sta in preaviz si lucru la concurenta.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara a sta in preaviz si lucru la concurenta.

Buna ziua,
Am un caz in firma cand un angajat si-a dat demisia si nu a stat in preaviz,dar in aceasta perioada s-a dus la concurenta sa lucreze,i-am desfacut disciplinar contractul de munca;pot sa-i cer daune pentru concurenta neloiala conform Legii 11/1991? Mentionez ca in contractul de munca are prins respectarea art.26 din Codul Muncii,dar nu i-am dat 50% in plus la salariu fata de salariu minim
Cel mai recent răspuns: veronica ciucanu , utilizator 12:21, 17 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art. 24 C.mun., in cazul nerespectării, cu vinovăţie, a clauzei de neconcurenţă salariatul poate fi obligat la restituirea indemnizaţiei şi, după caz, la daune-interese corespunzătoare prejudiciului pe care l-a produs angajatorului.

Indemnizaţia de neconcurenţă lunară datorată salariatului este de cel puţin 50% din media veniturilor salariale brute ale salariatului din ultimele 6 luni anterioare datei încetării contractului individual de muncă sau.

De asemenea, va puteti adresa direct instanței de judecată competente pentru încetarea și interzicerea practicilor de concurență neloială, pentru acoperirea prejudiciilor patrimoniale și morale suferite ca urmare a unei practici de concurență neloială, fără a fi necesară parcurgerea vreunei formalități în fața Consiliului Concurenței.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
cum dovediti ca a transmis date si informatii ?
Poate daca plateati indemnizatia, nu mai pleca la concurenta...
puteti sa ii cereti daune pt ca nu a stat in preaviz...
pe viitor, daca prindeti oameni competenti la munca, incercati sa ii pastrati, altfel, ajungeti sa lucrati singuri.
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2021
gi-jane2, moderator
Multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze din ,,fisa postului,, busubianca busubianca Daca in ,,Fisa postului,, exista un paragraf care stipuleaza ca dupa plecarea de la o firma, timp de 1 an de zile nu te poti angaja la o firma de acelasi ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitor la drepturile angajatilor sssssimo sssssimo o firma devnzari bijuterii... are dreptul de a obliga angajatii la urmatoarele : -pe durata valabilitatii contractului individual demunca si inca 3 ani de ... (vezi toată discuția)
Incalcarea obligatiei de fidelitate prevazuta in cim bobocu81 bobocu81 buna un angajat al unei Sc, desafasoara activitati concurente, cu echipamentele frimei, masina, statii de masurare, conbustibil, consumabile...ce masuri se ... (vezi toată discuția)