Doresc sa efectuez succesiunea dupa tatal meu.La masa succesorala suntem mama si 2 copii, eu si o sora.In urama acestei succesiuni am dori sa limpezim situatia ca dupa mama sa nu mai fie nevoie sa efectuam o alta succesiune, fapt ptr care dorim sa partajam bunurile dobandite dupa dorinta noastra. Intrebarea mea ar fi , daca in acest partaj voluntar, la imobil am putea sa adaugam ca beneficiar si nepoata, fata surorii mele?Multumesc anticipat pentru raspuns.
In urma consultarii unui notar , ideea a fost asa: Intai se efectueaza succesiune si cei 3 membrii care vin la masa succesorala , isi primesc cotele conform legii. Apoi ca sa se ajunga la dorinta mamei ca nepoata sa primeasca un imobil, notarul a sugerat ca sa se faca partaj deoarece ptr niste teren nu este facuta iesirea in indiviziune, dar eu , primitorul o sa o rezolv ulterior...cadastrul sistematic nu a rezolvat problema , mai mult a incurcat dar asta este o alta poveste.Multumesc frumos pentru raspuns!
In urma partajului ea doreste sa lase totul mie si nepoatei, eventual sa puna clauza ...uzufruct viager nepoatei , acolo fiind vorba de un imobil.
Daca se efectua cadastrul sistematic sau general cum se mai numeste asa cum ar fi fost normal sa se efectueze , toata nebunia asta se rezolva simplu...succesiune...mama primea tot , apoi acte de vanzare cumparare catre persoanele dorite.
La succesiune primeste cota normala atat ea cat si fiecare membru mostenitor, apoi infaptuim partajul , la care am dori ca in locul sorei , nepoata sa primeasca bunul , respectiv un imobil.Analizand raspunsurile acest lucru fiind oarecum imposibil din aceasta etapa, se rezolva in etapa a treia, cand mama ei ii face transferul prin vanzare cumparare, atat ca dispare clauza, asiguratorie.In speta nu este nicio actiune de a exclude pe cineva de la masa succesorala, succesiune se infaptuieste normal, legal ...doar ca apoi se doreste impartirea acesteia dupa dorinta partilor, de bunavoie .
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da, numai ca este o operațiune în plus.
Succesiune, partaj, contract.
E un fel de "na-ti-o ție, da-mi-o mie".
Dezbateti succesiunea, după care: mama+ sora + dvs ii donați nepoatei cu clauza de uzufruct viager pentru mama, cotele dvs din bunul X.
Apoi mama+ sora va donează dvs cotele lor din bunul Y, iar împreună cu partea moștenită, dvs va întregiti dreptul de proprietate.
Cadastrul nu e chiar un capăt de țară. Puteți contacta dvs un topometrist.