avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj voluntar:Doresc sa efectuez succesiunea dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj voluntar:Doresc sa efectuez succesiunea dupa tatal meu.La masa succesorala ...

Doresc sa efectuez succesiunea dupa tatal meu.La masa succesorala suntem mama si 2 copii, eu si o sora.In urama acestei succesiuni am dori sa limpezim situatia ca dupa mama sa nu mai fie nevoie sa efectuam o alta succesiune, fapt ptr care dorim sa partajam bunurile dobandite dupa dorinta noastra. Intrebarea mea ar fi , daca in acest partaj voluntar, la imobil am putea sa adaugam ca beneficiar si nepoata, fata surorii mele?Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: club-35 , utilizator 10:12, 21 Septembrie 2021
In urma consultarii unui notar , ideea a fost asa: Intai se efectueaza succesiune si cei 3 membrii care vin la masa succesorala , isi primesc cotele conform legii. Apoi ca sa se ajunga la dorinta mamei ca nepoata sa primeasca un imobil, notarul a sugerat ca sa se faca partaj deoarece ptr niste teren nu este facuta iesirea in indiviziune, dar eu , primitorul o sa o rezolv ulterior...cadastrul sistematic nu a rezolvat problema , mai mult a incurcat dar asta este o alta poveste.Multumesc frumos pentru raspuns!
Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2021
club-35, utilizator
Mama ia ceva din masa succesorala?
In urma partajului ea doreste sa lase totul mie si nepoatei, eventual sa puna clauza ...uzufruct viager nepoatei , acolo fiind vorba de un imobil.
Daca se efectua cadastrul sistematic sau general cum se mai numeste asa cum ar fi fost normal sa se efectueze , toata nebunia asta se rezolva simplu...succesiune...mama primea tot , apoi acte de vanzare cumparare catre persoanele dorite.
club-35, utilizator
La succesiune primeste cota normala atat ea cat si fiecare membru mostenitor, apoi infaptuim partajul , la care am dori ca in locul sorei , nepoata sa primeasca bunul , respectiv un imobil.Analizand raspunsurile acest lucru fiind oarecum imposibil din aceasta etapa, se rezolva in etapa a treia, cand mama ei ii face transferul prin vanzare cumparare, atat ca dispare clauza, asiguratorie.In speta nu este nicio actiune de a exclude pe cineva de la masa succesorala, succesiune se infaptuieste normal, legal ...doar ca apoi se doreste impartirea acesteia dupa dorinta partilor, de bunavoie .
club-35, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, numai ca este o operațiune în plus.
Succesiune, partaj, contract.
E un fel de "na-ti-o ție, da-mi-o mie".
Dezbateti succesiunea, după care: mama+ sora + dvs ii donați nepoatei cu clauza de uzufruct viager pentru mama, cotele dvs din bunul X.
Apoi mama+ sora va donează dvs cotele lor din bunul Y, iar împreună cu partea moștenită, dvs va întregiti dreptul de proprietate.
Cadastrul nu e chiar un capăt de țară. Puteți contacta dvs un topometrist.

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii MIHAELA IN MIHAELA IN Buna seara!Tatal meu a murit in 2004 iar noi nu am dezbatut mostenirea atunci.Sintem 2 frati si mama.Eu cu sora mea nu ne intelegem in ultimul timp. Inpreuna ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme catalinmail072007 catalinmail072007 Tatal meu a decedat in decembrie anul trecut. Mostenitorii lui suntem cei trei copii si mama. In mod normal, trebuie sa dezbatem succesiunea pe jumatatea din ... (vezi toată discuția)
Ultima pensie mihaelasoltinschi mihaelasoltinschi As dori sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu ridicarea ultimei pensii. Eu, nepoata am ingrijit-o pe matusa mea, cu contract de intretinere cu ... (vezi toată discuția)