avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum pot acționa în instanță, încât Primăria să ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum pot acționa în instanță, încât Primăria să fie nevoită ...

Cum pot acționa în instanță, încât Primăria să fie nevoită să demoleze un balcon construit ilegal de 23 de ani, pe domeniul public (art. 33, alin 4, legea 50/1991) ?
Cel mai recent răspuns: DeduMar , utilizator 10:09, 25 Septembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~


Voinea Liviu a scris:

Obligatia de a face- Contencios administrativ si fiscal.


Buna ziua Dl avocat ! Dacă aveți timp pentru un sfat, precizez :
Poate că nu m-am exprimat eu, corect! Este vorba de 2 balcoane aflate pe toată suprafața apartamentelor, de fapt prelungiri ale fațadei blocurilor pe domeniu public, care sunt perpendiculare și legate doar prin acoperiș, fac unghi de 90 grade între două blocuri și blochează accesul schelelor de construcții pe 2 tronsoane. Unul cu AC din 1998 și proces verbal de recepție la 9 ani de la emiterea AC. (obținută cu mari semne de întrebare, pentru că pe releveu are balconul, dar există notația: fără autentificare + nu are acordul asociației, care era stipulat in Legea 114/1996, valabilă atunci. La Asociație nici măcar nu este înregistrat cu modificarea suprafeței de locuit, conform obligației din Legea veche dar și acum 196/2018, art.107, lit b).
Celălalt fără nici o formă legala, nici măcar pe Rol-ul Primăriei nu este de 23 de ani. După numeroase audiențe, presiuni, etc, oamenii de la Urbanism spun că nu îl pot autoriza (nu respectă normele actuale de urbanism), dar nici nu vor să îl demoleze căci nu cunosc al cui este terenul. WHAT ??? art 33, alin 4, Legea 50/1991. S-a intervenit pe la butoane, de către noul proprietar al apartamenrului cu balcon fără autorizație, stiu sigur! Primăria a dat dovadă de o crasă neglijență în serviciu în formă continuată, de 23 de ani nu i-a deranjat nimeni pe proprietarii acestui balcon ilegal, căci au fost mai mulți.
Conform 213/1998, art.18, 19 și legii 18/1991, Primăria este administratorul terenului public al localităților. Trebuie să aibă fișa mijlocului fix, adică imobilul - teren cu nr. cadastral aflat adiacent blocurilor, inregistrată în contabilitate. Altfel cum puteau să emita contract de concesiune proprietarului cu balcon care are AC ?? Trebuie să le fac plângere penală, după ce îmi dau răspun scris la toate documentele pe care le-am solicitat pe legea 544/2001, căci altfel nu vor face nimic.
Și doar apoi să atac pe cel cu AC pe Legea contenciosului ?????
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am o mare dilemă, vĂ rog frumos un sfat! la parterul ... DeduMar DeduMar Bună ziua! Am o mare dilemă, VĂ ROG frumos un sfat! La parterul blocului, există 2 balcoane vechi și foarte mari (de fapt sunt prelungiri pe terenul ... (vezi toată discuția)
Cum pot demola balcoanele ilegale ale vecinilor ? DeduMar DeduMar Buna ziua! Blocul în care locuiesc, face unghi de 90* cu blocul alăturat iar în spatele blocurilor vecinii de la parter și-au închis de mai mulți ani ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! pot ataca in contencios o autorizație veche de 23 ... DeduMar DeduMar Bună ziua! Pot ataca in contencios o autorizație veche de 23 de ani pt balcon (extindere a fatadei blocului pe terenul public) ? Nelegală (emisă abuziv ... (vezi toată discuția)