avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... retinere permis pt neoprirea la semnalul agentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

retinere permis pt neoprirea la semnalul agentului

Buna ziua,
Aseara ma plimbam pe o strada din Cluj Napoca, ploua cu galeata si cam in 5 m de masina sare un politist cu mana sa ma opreasca. Normal ca nu am oprit aveam ceva viteza, ulterior el mia zis 92km/h.
Problema este asa: mi-a suspendat permisul pentru neoprire la semnalul agentului. Din cate stiu eu de pe igpr.ro treaba sta asa

Obligaţiile poliţistului rutier la oprirea autovehiculelor

*

să aleagă un loc adecvat astfel încât să permită poziţionarea acestora în afara părţii carosabile, în parcări ori alte spaţii în care nu se stânjeneşte circulaţia. Pe timpul nopţii aceste locuri trebuiesc să fie de regulă, iluminate, evitându-se pe cât posibil, oprirea în locuri unde această manevră este interzisă prin lege;
*

să efectueze semnalul de oprire regulamentar cu braţul pe timp de zi, iar pe timp de noapte, cu bastonul iluminat sau reflectorizant, iar în lipsa acestuia prin balansarea în plan vertical a unui dispozitiv cu lumină de culoare roşie. În ambele situaţii poate folosi şi fluierul din dotare;
*

să se posteze în banda de circulaţie a vehiculului ce urmează a fi oprit, fără a depăşi însă axul longitudinal al drumului, iar noaptea cât mai aproape de acostamentul acestuia, în momentul executării semnalului de oprire. Aceste poziţii îi vor asigura protecţia şi vor permite conducătorului auto să observe din timp semnalul şi să oprească în condiţii de siguranţă;

Bun pe langa ca nu a folosit nici un baston ca era pe la 11 noaptea, el initial vroia cu radarul sa ma incalce dar l-am intrebat de ordin de service si conditii meteo, apoi a renunta la iddea cu radarul ( i-am zis ca nui semnez nici un proces de radar nimic ). Dupa ce a stat in masina cam 20 minute a revenit mia dat doar o dovada nimic si mi-a zis la revedere. Ce se intampla cu procesul verbal? Eu pentru ce am gresit? Unde as putea sa depun o plangere nu doar sa-mi recuperez permisul ci si contra lui pentru ca asa ceva nu se face. Cum e posibil sa nu imi prezinte procesul verbal ??????

Un pic de ajutor mi-ar fi super.
Multumesc,, Alfred
Cel mai recent răspuns: GUVERNATOR MG , Consilier juridic 11:10, 11 Ianuarie 2010
In ce priveste modalitatea in care a actionat agentul de politie, aceasta poate fi sesizata superiorilor sai in vederea efectuarii unei cercetari discplinare. Referitor la sanctionarea dvs. consider ca ati procedat bine ca nu ati confirmat pv de contraventie. Acesta o sa va fie comunicat ulterior si puteti depune plangere impotriva sa. ATENTIE! fapta sanctionata trebuie sa fie confirmata de cel putin un martor (o persoana care a participat incidental) dar de acel martor nu va mai fi nevoie daca produceti dvs. recunoasteri in instanta. Fiti atent la modul de redactare a plangerii, insistati pe ideea ca fapta nu exista intrucat ati oprit regulamentar iar dovada consta tocmai prin faptul ca ati prezentat actele....
Dovada a fost eliberata pentru retinerea permisului de conducere! In cazul dvs va trebuie unul -doi martori obligatoriu , fiindca este vorba de cuvantul dvs impotriva cuvantului agentului , si , in astfel de cazuri , se da credit agentului!
Succes!B-)
Sotia mea era cu mine deci un martor exista. Am fost astazi pe la rutiera si se pare ca PV o sa il primesc prin posta. Ideea e ca daca nu ajunje in 15 zile, mie o sa imi expire dovada? nu o sa pot conduce in timpul astA?
Pana la comunicarea pv, respectiv pe perioada in care o sa va judecati cu IPJ aveti dreptul sa solicitati prelungirea dovezii de circulatie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda radar - pv nesemnat de contravenient si nici demartor padual padual Buna ziua, Pe scurt: oprit pentru radar, am prezentat documentele, am cerut sa vad inregistrarea - am fost refuzat. Am refuzat sa semnez PV. Agentul m-a vazut ... (vezi toată discuția)
Fuga de politie savumihai savumihai in seara asta mergeam cu o viteza mult peste limita, iar in fata mea pe contrasens cu fata spre mine era un logan mcv, probabil cu radar. Politistul a iesit ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 90 zile dapasire viteza cu 57 km peste limita ... Marian2024 Marian2024 Permis suspendat 90 zile dapasire viteza cu 57 km peste limita admisă! Am fost oprit la ieșirea dintr-o localitate catre intrare in alta localitate cu viteza ... (vezi toată discuția)