avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... aviz medic expert cm cod 14
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

aviz medic expert cm cod 14

Buna ziua! Puteti, va rog, sa-mi spuneti, in prezent, dupa cate zile de concediu medical cu codul de indemnizatie 14, trebuie avizul medicului expert?
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2021
margareta2, utilizator
Cel mai recent răspuns: margareta2 , utilizator 07:33, 4 Octombrie 2021
Buna ziua,
Incepand cu ziua 91, ar trebui sa va spuna asta medicul curant
[ link extern ]
Conform Ordinului 502/2020, a fost adusa o modificare la art. 18 din Normele de aplicare a OUG 158/2008, care dispune ca pentru SIDA si neoplazii se poate acorda concediul medical pentru o perioada de 1 an si 6 luni in intervalul ultimilor 2 ani, fara a mai fi necesar ca prelungirea de la 1 an la 1 an si 6 luni sa fie vizata de catre medicul expert. Aceasta modificare as fi vrut sa stiu daca mai este in vigoare. Medicii curanti nu dau informatii angajatilor societatii, care solicita aceste informatii. Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordin MS/ CNAS nr. 1898/ 855/ 20.09.2021 modifica art.18 din Normele de aplicare a OUG nr. 158/ 2008 astfel:
-5. La articolul 18, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
*(3) Durata de acordare a concediului şi a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este mai mare în cazul unor boli speciale şi pentru unele tipuri de arsuri, inclusiv pentru perioada de recuperare, prevăzute la art. 18 alin. (5) şi se diferenţiază după cum urmează:
a) un an, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru unele boli cardiovasculare, stabilite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, denumită în continuare CNAS, cu acordul Ministerului Sănătăţii;
b) un an şi 6 luni, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru SIDA şi neoplazii, în funcţie de stadiul bolii;
c) pe toată perioada de tratament, până la vindecare, pentru tuberculoză;
d) pe toată perioada de tratament, până la vindecare, pentru unele tipuri de arsuri, inclusiv pentru perioada de recuperare.
6. La articolul 18, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu următorul cuprins:
*(5) Tipurile de arsuri pentru care durata de acordare a concediului şi a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este prevăzută la alin. (3) lit. d) sunt arsurile de gradul IIB - III localizate pe faţă, scalp, mâini, picioare, organe genitale, perineu, articulaţii mari şi/ sau arsuri de gradul III cu alte localizări, dar care afectează cel puţin 10 % din suprafaţa corporală.
Medicul curant nu da informatii dar poate acorda concediu medical numai cu respectarea prevederilor actualizate.
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical Tudor  Valentin Tudor Valentin Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii referitoare la concediul medical. Momentan am acumulat 4 luni de concediu medical din cele 18 luni ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ma numesc melania v , sunt angajata la o companie ... melaniavasilescu melaniavasilescu Buna ziua, Ma numesc Melania V , sunt angajata la o companie X. Am concediu medical cod 14 din iulie anul acesta, neoplasm. Un an sau un an jumatate pot ... (vezi toată discuția)