avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua, M-ar interesa in cazul casatoriei dintre un ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua, M-ar interesa in cazul casatoriei dintre un cetatean ...

Buna ziua,

M-ar interesa in cazul casatoriei dintre un cetatean roman si unul strain, daca dosarul se poate depune si cununia civila se poate organiza in Bucuresti, considerand ca cetateanul roman este domiciliat cu buletin pentru zona Vaslui.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 14:36, 29 Septembrie 2021
Buna ziua,
Art. 279

Locul încheierii căsătoriei

art 279 Cod Civ: (1) Căsătoria se celebrează de către ofiţerul de stare civilă, la sediul primăriei.

(2) Prin excepţie, căsătoria se poate celebra, cu aprobarea primarului, de către un ofiţer de stare civilă de la o altă primărie decât cea în a cărei rază teritorială domiciliază sau îşi au reşedinţa viitorii soţi, cu obligativitatea înştiinţării primăriei de domiciliu sau de reşedinţă a viitorilor soţi, în vederea publicării.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Căsătoria se poate încheia în alta localitate în afara de ... csimion70 csimion70 Căsătoria se poate încheia în alta localitate în afara de cea de domiciliu? (vezi toată discuția)
Bună ziua! care sunt condițiile sau îmi permite legea sa ma ... Iulian998 Iulian998 Bună ziua! Care sunt condițiile sau îmi permite legea sa ma pot căsători în altă localitate? Care este procedura? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Casatorie in alta localitate CERox CERox Buna ziua, Mirii au domiciliul in Cluj, dar vor sa se casatoreasca civil in alt judet. Se poate? Ce acte sunt necesare? Multumesc (vezi toată discuția)