avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara. Lucrez de aprox 5 ani la o fabrica de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara. Lucrez de aprox 5 ani la o fabrica de confecții de canapele, cu un program de luni pana vineri, iar orele suplimentare și sambele sunt plătite dublu. Întrebarea mea este... Dacă m-am simțit rău într - o zi și am plecat 6 ore de la munca.. E no

Drepturi angajat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:29, 30 Septembrie 2021
Repostati problema dvs.
Bună seara. Lucrez de aprox 5 ani la o fabrica de confecții de canapele, cu un program de luni pana vineri, iar orele suplimentare și sambele sunt plătite dublu. Întrebarea mea este... Dacă m-am simțit rău într - o zi și am plecat 6 ore de la munca.. E normal sa- mi tragă 6 ore normale pe 6 ore duble? Sau trebuie sa îmi tragă din încadrare, căci oricum am înțeles ca trebuie sa se dea liber plătit dacă lucrezi sâmbăta. Eu am lucrat 6 ore sâmbăta.
Trebuie sa nu va platesca 6 ore ... nu mai mult.

Pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Art.137 C.mun.
(1)Repausul saptamanal este de 48 de ore consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
(4) In situatii de exceptie zilele de repaus saptamanal sunt acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de munca si cu acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor.
(5) Salariatii al caror repaus saptamanal se acorda in conditiile alin. (4) au dreptul la dublul compensatiilor cuvenite potrivit art. 123 alin. (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor suplimentare. dorinbucin dorinbucin Daca lucrez in ture. Adica 12 ore cu 48 ore,adica o zi cu o zi ca in popor nu pot beneficia de plata dubla sambata si duminica,plus 12 ore libere pt o zi in ... (vezi toată discuția)
Contract de muncă Ionuț Cătălin2020 Ionuț Cătălin2020 Bună seara , am o nelămurire , lucrez într-o companie foarte mare având următorul program 6+2( 6 zile lucrez + 2 libere ) , prind și sâmbete și ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vin catre dvs. cu o intrebare legata de urmatoare ... ionelamiron ionelamiron Buna ziua, Vin catre dvs. cu o intrebare legata de urmatoare situatie: Avem nevoie sa angajam o persoana care sa lucreze de Duminica pana Joi (Vineri si ... (vezi toată discuția)