avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Este vorba de lichidare si apoi radiere societate cu 2 ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Este vorba de lichidare si apoi radiere societate cu 2 asociati ...

Este vorba de lichidare si apoi radiere societate cu 2 asociati si exista o hotarare prin care doar un asociat va urma sa ia banii din casa si banca.D iferenta dintre capitalul social si ct 1171 este chiar soldul debitor din 5121 si 5311.Acestia trebuie impozitati ? multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:00, 1 Octombrie 2021
Nu ii poate luata (acea suma) doar unul dintre asociati pentru ca acei bani care se regasesc in conturile de casa si banca, au un corespondent in conturile de venituri daca au fost incasti in anul radierii sau pot fi profit nedistibuit ca dividende din exercitiile financiar trecute sau chiar dividende neplatite. Se cuvin fiecaria dupa procetul din capitalul social.
Ultima modificare: Vineri, 1 Octombrie 2021
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant lichidare voluntara Maria D.Anca Maria D.Anca Buna seara, Doresc sa incep procedura de dizolvare voluntara si ulterior lichidarea unei societati(momentan are activitatea suspendata) si am rugamintea daca ... (vezi toată discuția)
Bilant lichidare ContSters285233 ContSters285233 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Anul trecut am deschis o societate (micro 3%), care nu a avut activitate pana acuma. Asociatul unic a ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma aflata in dizolvare michelle2000 michelle2000 Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am de facut inregistrarile de inchidere ale unei firme iar in momentul de fata mai am in balanta ... (vezi toată discuția)