avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Dorim dosar penal pt inselaciune pt asociatie umanitara
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Dorim dosar penal pt inselaciune pt asociatie umanitara

Buna seara!
O asociatie umanitara aparent corecta, cu site, conturi de social media etc, promoveaza pe site in vederea strangerii de donatii cazurile unor copii bolnavi, cu texte si poze preluate de pe site-ul altei asociatii. Parintii a 2 dintre copii au aflat azi intamplator, nu stiau de aceasta asociatie, nu vorbise nimeni cu ei, nu li s-a cerut permisiunea, nu au contract, nimic. Pe site apare ca s-au strans sume de cateva zeci de mii de euro, insa cand parintii i-au intrebat, cei de la asociatie au raspuns ca sumele sunt fictive, ca sa incurajeze oamenii sa doneze. E clar ca nu exista transparenta si ca se folosesc de evetualele donatii ale oamenilor pt scopuri proprii.
Intrebarea mea este: cum ar trebui sa procedam ca sa fie trasi la raspundere acesti escroci si sa se inchida site-ul? Plangere la politie? Sau exista alta unitate care reglementeaza activitatea ONG-urilor, un fel de protectia consumatorului? Doar pagubitii pot depune plangere, adica parintii copiilor ale caror cazuri au fost preluate fara permisiunea lor?
Dupa ce au fost contactati, in cateva ore au sters de pe site toate cazurile cu copii, insa am apucat sa facem capturi de ecran inainte. Acum mai au doar "construim un spital" si "salvam natura", cauze generice, dar tot cer bani pt ele.
Va rog sa ma ajutati sa aflu de unde sa incepem pt a-i opri si a-i pedepsi conform legii pe acesti hoti.
Multumesc!
D. Iliescu
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 07:52, 3 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plângere penală formulată la poliție de persoanele vătămate,părinți,conducerea asociației împotriva membrilor consiliului director al asociației respectiv a.Pebparcurs angajați un avocat orice plângere penală durează ani pana se solutioneaza..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înființare magazin comerț obiecte din donații. Ambul Ambul Înființare magazin comerț obiecte din donații. Doresc înființarea unui magazin care sa comercializeze bunuri provenite din donații , fondurile strânse ... (vezi toată discuția)
Asociatii nonprofit ROBERT G ROBERT G Buna ziua ,Sunt intr-o Asociatie Umanitara inscris acum 1 an pt fetita noastra ; Strangem formulare F230 - 2% ; Noi de la Asociatia unde suntem inscrisi ... (vezi toată discuția)
Folosire bani din patrimoniul ong I.Monica I.Monica Buna ziua! Anul trecut fiul meu a fost admis la Oxford, insa din cauza taxelor foarte mari nu l-am putut sustine. In incercarile noastre de a face acest ... (vezi toată discuția)