avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Nerespectare RLU - parcare drum privat
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Nerespectare RLU - parcare drum privat

Date problema:
- cale de acces privata
- propietari isi parcheaza masinile pe calea de acces

Regulamentul local de urbanism prevede ca
- stationarea vehiculelor se admite numai in interiorul parcelei, deci in afara circulatiilor publice;
- pentru locuinte se va asigura 1 loc de parcare pentru 80 m² suprafata locuibila, asigurat pe parcela proprie;

Conform RLU-ului, nu se poate parca decat in interiorul parcelei.
Intrebari:
- interiorul parcelei este considerat drumul de acces privat sau parcela proprie?
- ce sanctiuni se pot aplica si de cine pt nerespectarea RLU-ului, daca este cazul?

Alte discuții în legătură

Puz - dezmembrare teren gergelyfsandor gergelyfsandor Buna ziua, Sunt proprietarul unui teren care in urma PUZ-ului facut, cam 20% din suprafata totala va fi despartita pentru un drum de care nimeni nu are nevoie ... (vezi toată discuția)
Blocare cai de acces justmematza justmematza Bună seara, Mă confrunt cu următoarea problemă: blocul în care locuiesc este în formă de U. Pe lângă bloc există locuri de parcare private. Pentru ... (vezi toată discuția)
Care e latimea minima pentru un drum de servitute? Aurica TRUTA Aurica TRUTA Cumpar 27 arii teren dar nu am acces la el direct de la strada. Pentru aceasta, vecinul din fata, care are front de 27 metri la strada, imi da o bucatica de ... (vezi toată discuția)