avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Linistea locatarilor Lege 61/1991
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Linistea locatarilor Lege 61/1991

Referitor la studierea unui instrument muzical, in propria locuință și in afara intervaluliui de liniște, de catre o persoana inscrisă la o școală de muzică, este considerată contravenție, in temeiul aliniatelor 25 si 26 ale Art. 2 / Legea nr. 61 / 1991?
Ce inseamna termenul "tulburarea fara drept a liniștii locuitorilor"? Cum se decide cand este sau nu in drept, persoana respectivă? Are legatură cu calitatea de inscris la o scoala de muzică, sau cu intervalul orar? Sau cu ambele, sau cu nici una?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian8479 , utilizator 12:03, 7 Octombrie 2021
De aceea scolile cu profil muzical aveau spatii destinate studiului individual...
Dacă vecinii aleg să încalce legea, e decizia lor, si o vor face pe propria răspundere.

hotumattua a scris:

În afara orelor prevăzute de lege, puteți aduce la exasperare vecinii fără a fi sacționat. Unii au câini, pisici, emană un miros pestilențial, etc. Limita este dată de momentul în care, vecinii exasperați, aleg să încalce ei legea... Ați înțeles sper. Nu vă sfătuiesc.

Lucian8479 a scris:

Referitor la studierea unui instrument muzical, in propria locuință și in afara intervaluliui de liniște, de catre o persoana inscrisă la o școală de muzică, este considerată contravenție, in temeiul aliniatelor 25 si 26 ale Art. 2 / Legea nr. 61 / 1991?
Ce inseamna termenul "tulburarea fara drept a liniștii locuitorilor"? Cum se decide cand este sau nu in drept, persoana respectivă? Are legatură cu calitatea de inscris la o scoala de muzică, sau cu intervalul orar? Sau cu ambele, sau cu nici una?
Multumesc

~ Conținut șters la cerere ~
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Emană animalele asemenea mirosuri, dacă nu li se asigură o igienă adecvată și permanentă, doar sunt animale.
Oricum, cu tot respectul, dar topicul este altul, nu despre animale....

POMPILLIA a scris:

Cum să emane miros pestilențial pisicile și câinii de la bloc? Poate emană apartamentul în sine dacă e plin de gunoi și murdar. Eu am pisici și nu am niciun miros în apartament.

~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ascult muzica si am un vecin care abia asteapta sa sune la politie ClaudiuAlexandru ClaudiuAlexandru Ce este de facut? In ce interval orar sau in ce conditii pot asculta muzica la un volum mai ridicat, dar sa nu pot lua amenda daca vine un echipaj de politie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. imi poate explica cineva legea linistii publice, va ... CosminLrp CosminLrp Buna ziua. Imi poate explica cineva legea linistii publice, va rog? Am un vecin care asculta muzica ceva mai tare si e destul de deranjant. Vreau sa vad ce e ... (vezi toată discuția)
Orele de liniste în mediul rural TeodorZ TeodorZ Bună ziua, Aş dori să vă pun o întrebare referitoare la regulile de convieţuire între vecini. Stiu că la oraşe există în blocurile de locuit ... (vezi toată discuția)