avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatii ale spatiului comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatii ale spatiului comun

Locuiesc la etajul 4 din 4 si mi_am reparat singura izolatia pe terasa blocului.Cum pot recupera banii de la asociatie?
Exista o baza legala?pot sa dau in judecata asociatia?
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 19:59, 13 Ianuarie 2010
Refuzati sa-i primit banii de intretinere conditionandu-l de plata fondul de reparatii?

Daca am inteles bine si raspunsul este afirmativ, atunci da, comiteti un abuz. Fondurile unei asociatii se calculeaza separat de cotele de contributie lunare. Ca atare, poate sa-si plateasca intretinerea fara sa achite fondul de reparatii.

Dar, in calitate de administrator, puteti sa faceti o hartie, semnata de presedinte si trimisa acestui proprietar/locatar in care sa-i amintiti ca este obligat sa plateasca aceste fonduri, conform Art 46 din L230/2007:

Art. 46. - Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari, in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contributie ce le revine la cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari.

In plus, tinand cont ca din 2006 nu a mai platit, sunt intrunite conditiile pentru a-l actiona in justitie pentru restantele acumulate la fondul de reparatii.

Tot in calitatea pe care o aveti, puteti sa propuneti presedintelui ca in urmatoarea sedinta sa aprobe aplicarea de penalizari si pentru restantierii la fonduri.
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2010
Armenteros, utilizator
Un locatar al acestei asociatii la momentul preluarii de catre mine insuma o restanta de 360 de lei la fondul de reparatii.Eu ca sa pot sa-l conving sa dea banii ce-i datora i-am spus ca orice incasare care va veni din partea lui va stinge mai intai restanta. Am procedat bine? tinand cont si de faptul ca la preluarea asociatiei s-a facut o sedinta la care s-a hotarat ca toti restantierii sa-si plateasca restantele indiferent la ce au fost ele acumulate.

Da, ati procedat bine, cu atat mai mult cu cat aveti si concursul comitetului executiv si, presupun, si pe al celorlalti proprietari.

Ceea ce este de spus este :sa nu-i refuzati niciodata plata, indiferent ce ii scrieti pe chitante si ce conflict aveti cu el. De-abia in aceasta situatie reclamatia lui poate avea "un miez", altfel, ca ce vrea el sa faca in asociatie, sa schimbe pe cine vrea el, nu este treaba Dv.
N-are decat sa faca cate reclamatii doreste. Oriunde le va face si se afla ca este restantier nu ii va fi luata in serios reclamatia.

Ceea ce este de spus este :sa nu-i refuzati niciodata plata, indiferent ce ii scrieti pe chitante si ce conflict aveti cu el.

acum cateza zile a venit cu o suma de bani si mi-a spus sa trec ce vreau eu pe chitanta. I-am luat( fiindca bineinteles ca nu refuz nici o incasare) dupa ce i-am explicat ca o sa scad din restanta la fond.Acum mi-a facut alta sesizare ca intentionat i-am luat banii si am trecut pe chitanta fond reparatii ceea ce demonstreaza ca sunt rau intentionata .A facut si copie la chitanta.
Da, si? Ce daca a facut copie? Trebuia sa plateasca fondul de reparatii? Trebuia. Pai si atunci, care e problema Dv.?
andrada@ In cazul asta ati procedat foarte bine, stati linistita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte rau intentionat veroniquero veroniquero Buna ziua! Sunt administrator cu atestat la o asociatie de proprietari si angajat cu carte de munca, caci asa a vrut presedintele de pe vremea cand am ... (vezi toată discuția)
Recuperare restanta pandatao pandatao Buna ziua Avem o nelemaruri in legatura cu restantierii...Luna trecuta am formulat 3 chemari in judecata impotriva restantierilor. Unul dintre ei a fost dat ... (vezi toată discuția)
Fond reparatii la bloc Volentir Mircea Volentir Mircea Cand in listele de plata lunare sunt prevazute sume si pentru fondul de reparatii, in chitantele ce se elibereaza proprietarilor trebuie sa se specifice in ... (vezi toată discuția)