avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Serviciile medicale, 1) Poate fi considerat ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Serviciile medicale, 1) Poate fi considerat consumator, o persoana ...

Serviciile medicale,

1) Poate fi considerat consumator, o persoana care plateste din patrimoniul propriu investigatii medicale?

2) Dupa primirea rezultatelor acestor servicii si care nu sunt conform asteptarilor (lipsa probelor pentru sustinerea rezultatului), se poate adresa OPC-ului pentru restituirea banilor platiti?

Daca se poate o motivare in drept, nu in fapt.
Am sa revin cu propria movivare de drept!

Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 17:19, 10 Octombrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc pentru raspuns!

Eu am invocat prevederile art. 2 lit. (a) din legea 363/21 dec. 2007, respectiv despagubirea conform art. 3 lit. (d), coroborat cu art. 10 lit. (d) din Ordonanta 21/1992.
Numai ca, OPC a declinat speta spre solutionare DSP-ului, pe motiv ca nu intra in sfera lor de competenta actele medicale, fara a face o motivare in drept.

Ce mi-ati recomanda in acest caz?
Inca o data va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2021
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este vorba despre o clinica privata, obiectul fiind acel test numit RT-PCR ( eu il numesc testul de manipulare si restrictionare a liberei circulatii), pentru care am primit rezultat pozitiv si in urma caruia, am invocat ca lipsa mijloacelor probatorii (complete, corecte si precise) pentru rezultatul asumat, semnat si stampilat, face speta opozabila conform art. 3 lit. (b), raport la art. 3 lit. (a) din Ordonanta 21/1992.

Sunt constient ca un raspuns favorabil mie, creaza un precedent, fiindca am sa-l fac public, ca toti cetatenii sa beneficieze de asta in a-si recupera banii platiti pe aceste teste de manipulare, in opinia mea, cel putin!

- Apăsați, vă rog, pe Răspunde, nu pe Citează. Mulțumesc -
Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2021
Manuela Rășină, administrator
7 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
va pricepeti, macar principial, la analize? fiindca "probatorii complete, corecte si precise" suna juridic nemaipomenit, dar in stiintele naturii (care nu sunt mai prejos decat cele juridice) veti constata ca rezultatul unei reactii se constata vizual, se inscrie pe formularul corespunzator si proba se arunca la gunoi.

Alte discuții în legătură

Termenul de garantie al noului produs, inlocuit in termen de garantie uzoni istvan uzoni istvan Reritor la acest subiect, mai de mult am citit urmatorul raspuns: [i]\\"Intr-adevar, varianta veche a OG nr. 21/1992 prevedea la art. 14 urmatoarele: (3) ... (vezi toată discuția)
Nelamurire garantie telefon aniry aniry buna ziua, am achiyitionat un telefon sony ericsson w660i in data de 24 dec. 2008, in februarie 2009, am sesizat vanzatorului defectarea acestuia (procesul ... (vezi toată discuția)
Garantie cosmote/motorola - refuz de reparatie ioni69 ioni69 Pe data de 07.11.2009 m-am prezentat la magazinul Germanos din Piata Victoriei Nr 5 (Tel: 0256309456) Timisoara cu telefonul marca Motorola Z6 pentru ... (vezi toată discuția)