avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Mai este obligatoriu Registrul metalelor pretioase in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Mai este obligatoriu Registrul metalelor pretioase in cazul comertului cu bijuterii?

Va rog mult imi puteti spune daca mai este obligatoriu Registrul metalelor pretioase in cazul comertului cu bijuterii? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: AlinaP81 , utilizator 08:24, 22 Octombrie 2021
Inainte de a va raspunde, tin sa precizez ca nu sunt avocat, sunt doar un simplu operator cu metale pretioase si detin o casa de amanet!
Conform ordonantei, tinerea registrului de metale pretioase nu mai este obligatorie, a fost abrogata.Totodata, art 9 spune asa: operatorii au obligativitatea sa asigure tinerea stricta a evidentei acestora! Nu aveti obligativitatea de a tine evidenta in registru, cum o faceati pana acum, in format letric, cel numerotat si inregistrat la Administratia financiara, dar trebuie tinuta o evidenta, in calculator, unde puteti copia rubricile din registru si le completati in acelasi mod. Am spus ca "trebuie", desi ordonanta nu specifica modul in care se asigura evidenta, asta pt siguranta dumneavoastra. Consider ca este suficienta si fisa de magazie, unde aveti trecute intrari si iesiri, gramaj brut si net, titlu si descrierea obiectelor. Amenzile sunt destul de mari, intre 5000 si 10.000 de lei, chiar cu suspendare de activitate, pana la remediere. Se pot contesta, pentru ca nu au temei legal si ordonanta lasa loc de interpretare, dar decat sa ajungeti acolo, mai bine evitati.
Ca si o concluzie generala, tineti.l ca si pana acum, este cea mai simpla metoda de a va proteja de o eventuala amenda.( da, ma repet, poate fi contestata, neavand temei legal, dar pierdeti timp si bani)
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2021
AlinaP81, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accize produse aur lumib78 lumib78 Buna ziua, O societate achizitioneaza din romania de la alta firma romaneasca niste pandantive din aur de 14 karate, personalizate cu denumirea firmei pe care ... (vezi toată discuția)
Amenda neintocmire registru evidenta metale pretioase sabrer_2006 sabrer_2006 Care ar fi amenda in cazul in care, nu am intocmit registru de evidenta al metalelor pretioase?Mentionez faptul ca, comercializez aceste produse din aur si ... (vezi toată discuția)
Transfer intre gestiuni ady09 ady09 buna ziua.am in programul saga create 2 gestiuni: una cantitativ valorica (productie) si una global valorica (comert cu amanuntul).Cum transfer produsul finit ... (vezi toată discuția)