avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua tuturor, ma numesc Nicola Alexandru, ieri am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua tuturor, ma numesc Nicola Alexandru, ieri am cumparat ...

Buna ziua tuturor, ma numesc Nicola Alexandru, ieri am cumparat un apartament, s-a facut contractul de vanzare cumparare si cand am ajuns acasa am observat ca adresa apartamentului este gresita, este gresit numarul blocului si scara, in contract scrie nr blocului 182/C si scara B in loc de nr blocului 182 si scara B , ce se poate face in aceasta privinta ?
Cel mai recent răspuns: Nicola Alexandru , utilizator 20:38, 7 Octombrie 2021
Am cumparat de la proprietar care la imputernicit pe fiul sau deoarece el este in strainatate, toate actele au fost facute de el si de notar, in contract imi scrie nr de cadastru insa eu nu am primit nimic, mi-au zis ca dupa o luna sa trec pe la ei pentru ami da CF , mie mai mult mi frica sa nu cumva sa am probleme, gen sa vina dupa la mine si sa zica ca nu ii apartamentul meu ca nu corespunde in acte, nu stiu nici daca cu aceasta greseala voi putea rezolva la EON si ELECTRICA sa trec pe mine facturile, mi-ar putea face rau fostul proprietar daca ar vrea din cauza acestei greseli ?
Notarul nu avea cum sa autentifice contractul de vanzare doar in baza extrasului de carte funciara. Avea nevoie si de actul din care reiesea dreptul de proprietate asupra imobilului (fie ca e certificat de mostenitor/contract de donatie/vanzare etc), certificat fiscal, incheiere de intabulare, extras carte funciara, a verificat procura fiului.

Notarul v-a spus sa treceti dupa o luna fiindca atat dureaza intabularea dreptului de proprietate in cartea funciara si trebuie sa va inmaneze incheierea prin care se dispune aceasta+extras carte funciara.

Pana sa va duceti la E-on și Electrica, prezentati-va la notar sa va corecteze numarul scarii astfel cum e trecut in actul de proprietate al domnului de la care ati achizitionat.
Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat
Buna seara, toate actele mentioate de dumneavostra exista, o sa va spun toata povestea, deci, in blocul respectiv inainte ereau 2 garsoniere care figurau cu nr 69 si 70, aceste 2 garsoniere s-au modificat si s-a format un apartament, apartamentul cu nr 70, dupa aceea "mandatorul" a inceput demersul pentu acte, pentru a aparea in acte ca din acele 2 garsoniere s-a facut un apartament, s-au facut alipirile etc din care a iesit noul CF in care acum apare ca apartamentul cu nr 70, dupa care am mers la notar sa facem contractul de vanzare-cumparare, am observat urmatoarele doar seara dupa ce am ajuns acasa , proprietarul are adresa in buletin nr 182/C bloc F ap 70 iar de scara nu scrie nimic in buletin, iar fiul proprietarului care a fost imputernicit are adresa nr 182 Bloc F scara C ap 70, ambi locuind inainte acolo. Dupa ce s-a facut contractul de vanzare-cumpare am observat ca la mine in contract scrie nr 182/C bloc F scara B ap 70, iar de aici nu pot intelege nimic. 182/C ar insemna 182 scara C? sau doar nr la bloc si atat , sa fi gresit si sa fi pus 2 scari cand au facut CF , sau sa fie gresita numai scara care ar zice notarul ca asta nu ar avea nici o problema, ca el asa a preluat datele din CF cand a facut contractul.

Si as mai dori sa stiu daca din cauza acestei erori eu voi avea de suferit, adica daca as avea sansa sa raman fara apartament si fara bani, sa zica dupa nu stiu cati ani de zile ca asta ii apartamentul lui etc, chestii de genul , iar gandurile astea pe mine ma cam omoara si nu pot sta linistit mai ales ca am dat banii pe care i-am facut in aproape 7 ani.

Eu acum incerc doar sa remediez problema, adica cand o sa iasa CF-ul pe mine sa imi iasa cu adresa corecta, sa nu trebuiasca dupa iara sa ma mai apuc inca o data sa umblu dupa acte,
Pentru a cere schimbarea adresei in CF ce ar trebui sa fac, sau de ce acte as avea nevoie, am intrebat la CF si mi-au zis
sa fac o cerere in acest sens si dupa as avea nevoie de "adeverenta nomenclatură stradală", am fost la primarie si le-am explicat, acolo mi-au dat sa completez o cerere iar la acea cerere sa atasez o copie dupa contract, una dupa buletin si un extras de la CF.
Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2021
Nicola Alexandru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare spatiu comun din bloc. florian575 florian575 Va rog sa- mi dati un sfat despre pasii pe care trebuie sa- i urmez pentru a cumpara uscatoria de deasupra apartamentului meu. Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Bună ziua! am cumpărat o garsoniera cu contract de vânzare ... anemona1 anemona1 Bună ziua! Am cumpărat o garsoniera cu contract de vânzare la notar după mai bine de o luna revin la notariat după extrasul de carte funciară, acte ce se ... (vezi toată discuția)
Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)