avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Executarea silita a bunurilor personale ale ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Executarea silita a bunurilor personale ale administratorului unui SRL

Pe rolul tribunalului a fost introdusa de catre DGFP o cerere prin care s-a solicitat deschiderea procedurii insolventei impotriva unei societati comerciale cu raspundere limitata.
Instanta a admis cererea si a numit un lichidator.
Lichidatorul a notificat societatea si administratorul acesteia pentru a-i fi comunicate actele contabile ale societatii, insa nu a primit nici un raspuns.
In aceste conditii lichidatorul a formulat o cerere de angajare a raspunderii personale a administratorului societatii.
Cererea de angajare a raspunderii personale a fost admisa de catre instanta.
In aceste conditii cine executa efectiv bunurile administratorului, lichidatorul sau creditorii societatii debitoare?
Doresc sa mai arat faptul ca intre timp s-a aflat faptul ca societate respectiva nu are nici un fel de bunuri, urmand a se solicita de catre lichidator inchiderea procedurii insolventei.
Executarea bunurilor personale ale administratorului se face in cadrul procedurii insolventei sau poate fi facuta de catre creditori si ulterior inchiderii procedurii in baza incheierii prin care s-a admis cererea de angajare a raspunderii personale, incheiere care este executorie?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 23:32, 11 Ianuarie 2010
Art. 142 din Legea 85/2006 prevede procedura de executare.
Dar incheierea aia este supusa recursului!
Conform art. 142 executarea de face de catre executor dar executorul de catre cine este sesizat ca doar nu se autosesizeaza.:D. Este obligatia lichidatorului?
Incheierea de angajare a raspunderii personale a ramas definitiva, nu a fost atacata.
Este in interesul creditorilor de a angaja un executor . Obligatia lichidatorului este doar de ai inmana acestuia tabelul definitiv de creante
Procedura executarii silite se realizeaza la cererea creditorului/creditorilor iar sumele obtinite din executare vor fi repartizate cf. art. 123 din legea 85/2006
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2010
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
cazacioc a scris:
Procedura executarii silite se realizeaza la cererea creditorului/creditorilor iar sumele obtinite din executare vor fi repartizate cf. art. 123 din legea 85/2006

Buna ziua,
CORECT, cu mentiunea ca acel/acei creditor/creditori care deschid procedura executarii silite trebuie sa fi avut calitate procesuala activa in dosarul in care s-a pronuntat agajarea raspunderii administratorului.
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa si /sau executarea silita ENGFULL ENGFULL in urma unui contract de prestari servicii beneficiarul nu a achitat o serie de facturi . a emis BO dar .... din lipsa de disponibil nu s-a incasat nimic ... (vezi toată discuția)
Cum se executa o sentinta de atragere??? MIXAM MIXAM Exista sentinta de atragere a raspunderii persoanelor responsabile promovata in temeiul art. 138 al. 1 lit a, prin care jud sindic a admis in parte actiunea ... (vezi toată discuția)
Faliment limerom limerom Am cateva intrebari legate de falimentul unei societati comerciale al carui asociat unic si administrator sunt. 1 Care sunt consecintele falimentului in ceea ... (vezi toată discuția)