avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fratele meu, fiind singur si bolnav pshic e internat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fratele meu, fiind singur si bolnav pshic e internat la spital ...

Fratele meu, fiind singur si bolnav pshic e internat la spital pt. o evalurare medico-legala si mai mult ca sigur va necesita o ingijire. Eu sint sora, unica lui ruda care locuiesc in strainatate.
Daca se va gasi un tutore, sau Autoritatea Tutelara va desemna pe cineva, ACEL TUTOARE ARE DREPTUL SA VINDA CASA LUI; eu ca sora ce pot face ca sa-mi revina dreptul meu, la casa.
Eu fiind plecata si in imposibilitatea de a ma deplasa pot sa-i fiu tutore fratelui. As apercia mult raspunsu d-voastra; cu multumiri
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:42, 7 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ora ce pot face ca sa-mi revina dreptul meu, la casa.

la casa cui ? e casa fratelui ? pai ce drept vreti la ea cat fratele nu e mort? e doar bolnav si casa se poate vinde si banii cheltuiti pt intretinerea sa.
Fratele are casa, insa va intreb daca tutorele ( pe care il va avea fratele) va avea dreptul sa-i vinda casa? Ma intereseaza ca acel tutore sa nu se uite dupa adlvantage si fratele sa fie ingrijit. Eu pot sa-i fiu tutore fratelui meu, fiind in strainatate?

gi-jane2 a scris:

ora ce pot face ca sa-mi revina dreptul meu, la casa.

la casa cui ? e casa fratelui ? pai ce drept vreti la ea cat fratele nu e mort? e doar bolnav si casa se poate vinde si banii cheltuiti pt intretinerea sa.

va avea dreptul sa-i vinda casa?

cu incuviintarea instantei idaca e in folosul fratelui dvs. banii vor fi gestionati, se da o dare de seama...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea sub interdictie vallyyy vallyyy Vreau sa ma lamuriti si pe mine cu ceva ....Am un caz in familie in care tatal isi da in judecata fiul(acesta suferind de schizofrenie paranoida) pentru ... (vezi toată discuția)
Buna seara, ma numesc dorina t,si va rog mult sa imi dati un ... georgicatudor georgicatudor Buna seara, ma numesc Dorina T,si va rog mult sa imi dati un sfat; suntem 4 frati,cel mare casatorit in acelasi judet in alta localitate,celalalt are casa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, situatia este urmatoarea. parintii nostri ne au facut ... Anca Miha88 Anca Miha88 Buna ziua, situatia este urmatoarea. Parintii nostri ne au facut un contract de intretinere cu uzufruct viager, mie si surorii mele. Eu nelocuind in Romania si ... (vezi toată discuția)