avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un act de vanzare-cumparare din 1938
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un act de vanzare-cumparare din 1938

Un act de vanzare-cumparare, din 1938,a unei suprafete de teren a aparut acum, la dezbaterea unei dezmembrari de teren. Actul nu a fost , se pare, inregistrat in Registrul agricol de la acea data, asa ca nu exista Rol fiscal pentru acesta. Apoi acest act apare acum, la 30 de ani de la revolutie. Nu s-a facut vreo cerere de repunere in proprietate pe acest teren pana in ziua de azi.
Intrebare: Un asemenea act poate avea vreo valoare juridica acum, dupa 83 de ani de la emitere?
Daca nu s-a facut forme de reconstituire a dreptului de proprietate in termenul prevazut de lege, mai este de luat in considerare acum?
Trebuie actionat in judecata posesorul unui asemenea act?
Va multumesc anticipat pentru raspunsul Dstra
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2021
Dragnea Ioan, utilizator

Alte discuții în legătură

Obtinere acte de proprietate pentru un imobil construit in 1950 impreuna cu sotia pe un teren dat de tatal acesteia,pe care la cumparat cu act de mana in 1947 vs99teo vs99teo Buna ziua, Vreau sa obtin acte de proprietate pe un imobil construit in 1950 pe un teren donat de socrul meu la casatoria cu fiica acestuia.Donatia s-a facut ... (vezi toată discuția)
Nu am acte pe tot terenul.... tutuianu tutuianu In 1938 strabuni mea avea un teren de 15 ari. intr-o zi 2 veri (de gradul 2-3) au venit sa locuiasca la strabunica mamei. Aceasta leau dat cate un petic de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate camia_bobo camia_bobo tatal meu a mostenit de la tatal sau o suprafata de 36ari printr/un act intocmit la judecatoria Botosani in 1933. tata a decedat in 1984.in 1991 mama scoate de ... (vezi toată discuția)