avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ordonanța președentială Bună!Am primit o amendă ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ordonanța președentială Bună!Am primit o amendă printr-un ...

Ordonanța președentială
Bună!Am primit o amendă printr-un proces verbal de contravenție și s-a dispus executarea unei măsuri complementare în acel proces verbal pînă la un anumit termen . Imediat a doua a zi după aceasta am deschis acțiune în instanță pentru ca pe cale de ordonanță presedentiala să se dispună suspendarea măsurilor complementare stabilite prin procesul verbal de contravenție pînă la pronunțare unei soluții la contestația împotriva procesului verbal. În urma acelei acțiuni în instanță, după înregistrarea cererii la judecătoria si distribuirea dosarului la completul de judecată ,a doua zi judecătorul a emis o rezoluție prin care dispunea sa se comunice pîrîtului cererea si actele anexate cu obligația de a depune întîmpinare în 5 zile de la comunicare, dar nu a dispus să se comunice imediat, urgent sau de îndată în asa fel încât să dea posibilitatea instituției pîrîtă sa se apere prin întîmpinare, dar să nu îi fie permis pînă la pronunțarea soluției prin intermediul ordonanței presedentiala să treacă la executarea măsurii complementară după expirarea termenului din p.v. ,producîndu-mi mie neplăceri și pagube materiale. În acest timp ,datorită faptului că nu am executat măsura complementară și nu a fost comunicată de către judecătorie instituției care m-a amendat cererea de chemare în judecată și actele, respectiva instituție a trecut la executarea măsurii complementară din p.v. imediat după expirarea termenului de executare a măsurii complementare si asta in ciuda faptului că am depus la această instituție înainte cu o zi de expirarea termenului de executare a măsurii complementare o notificare prin care le aduceam la cunoștință că s-a deschis un dosar pentru ordonanța presedentiala privind suspendarea executării măsurii complementară pînă la soluționarea plîngerii împotriva p.v. de contravenție,atașînd și o copie xerox a cererii de chemare in judecată. Deci,respectiva instituție nu a ținut cont de această notificare, au venit angajații acesteia si au stricat o lucrare perfect legală ,mi-au produs pagube materiale, etc. După aceasta , am depus la același dosar cerere de recuzare a judecătorului în baza art 42 ,alin1,pct 13 Ncpc pentru că d.p.m.d.v. a facilitat prin nedispunerea comunicării imediate a cererii și actelor către instituția pîrîtă stricarea lucrării mele și pentru că același judecător s-a pronunțat cu un an înainte în defavoarea mea deși aveam dovezi solide ,existau prevederi legale de care nu a ținut cont într-un proces privind același teren pe care am executat acum o lucrare perfect legală,eu cîștigînd în apel procesul în ianuarie 2021.Din 07.10.2021 de cînd s-a înregistrat la dosarul pentru ordonanța presedentiala cererea de recuzare, nu s-a mai întâmplat nimic.Ținînd cont de cele descrise ,aș avea cîteva nelămuriri și aș dori dacă cineva binevoiește să mă lămurească. Întrebarile mele sînt :
1) judecătorul care judecă cererea de ordonanță este cel care va judeca plîngerea împotriva procesului verbal de contravenție pe care o voi depune zilele următoare sau va fi distribuită aleatoriu ???
2) dacă instituția care m-a amendat a stricat lucrările înainte de judecarea ordonanței, mai pot după soluționarea cererii de recuzare a judecătorului și judecarea pe fond a cererii privind suspendarea executării măsurii complementară să obțin acea suspendare?Întreb pentru că d.p.m.d.v. cîtă vreme nu mai există lucrarea pe teren ,nu stiu cum aș mai primi suspendarea stricării acesteia pînă la pronunțarea unei soluții la contestația împotriva procesului verbal pe care o voi depune zilele următoare așa cum am spus mai devreme?
3) pot depune o nouă cerere de ordonanță presedentiala ținînd cont de cele descrise mai sus , pentru aducerea de către instituția care a stricat lucrarea mea și care m-a amendat , la starea inițială a lucrării descrisă în prima cerere pentru ordonanța presedentiala ?Și dacă da...,cumva această a doua cerere va ajunge la același judecător ,fiind oarecum...oarecum legat obiectul acesteia de cel al primei cereri pentru ordonanța presedentiala...???
Obiect cerere 1: pronunțarea unei sentințe pe cale de ordonanță presedentiala privind suspendarea executării măsurii complementară (dărîmarea unei lucrări) dispuse prin procesul verbal de cotreventie pînă la pronunțarea unei soluții la plîngerea împotriva procesului verbal de contravenție .
Obiect cerere 2 ar fi : pronunțarea unei sentințe pe cale de ordonanță presedentiala privind readucerea la situația anterioară celei descrise în prezenta cerere de chemare in judecata(descrierea celor întîmplate după amendate și pînă în prezent) a terenului și lucrării executate în baza documentației (descrierea acesteia) de către instituția care m-a amendat și mi-a stricat lucrarea . Aștept cu mare interes! Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 10 Octombrie 2021
danalida, utilizator

Alte discuții în legătură

Solutie plangere contraventionala Claudia Simion Claudia Simion Stimati colegi, Va adresez si eu urmatoarea intrebare: intr-un proces avand ca obiect plangere contraventionala (OUG 195) impotriva unui proces verbal, prin ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa fac si ordonanta presedintiala in instanta? glo glo O persoana juridica a avut un control de la garda financiara si a primit ca sanctiune -amenda contraventionala pt neinregistrarea in casa de marcat a ... (vezi toată discuția)
Decizie garda financiara fara temei juridic, unde o atac? Analore Analore Am sa incerc sa va expun speta cat mai concis posibil: O persoana fizica comite o contraventie care este sanctionata de Garda Financiara, prin P.V. ... (vezi toată discuția)