avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce se poate face pt punerea in proprietate a unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce se poate face pt punerea in proprietate a unui teren?

Buna, parintii mei se confrunta cu o problema destul de complicata, careia nu-i pot da de capat, si anume: in 1974 au cumparat o casa si terenul aferant acesteia, in acea perioada nu au putut intabula decat 250 metri patrati, au deschie si proces pt atribuirea terenului aferent, iar in sentinta scrie ca trecerea in proprietate a acestiu teren se faceprin decizia prefecturiila propunerea primariei.Am depus si cerere la prefectura, acestia ne-au trimis la primarie. De la primarie ni s-a spus ca nu se poate face nimic deoarece nu ne incadram in art. 36 legea 18/1991. Primaria spune ca ar trebui sa deschidem un nou proces, dar....cu cine?
In baza carei legi sa intentezi proces, pe cine sa dam in judecata? Ne plimba de colo, colo...ati putea sa imi dati un raspuns cat de cat, va rog?:(:((
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 10:17, 14 Ianuarie 2010
Solicitati sa va elibereze extrase din registrul posesorilor din 1990, registrul agricol 1988-1990 si istoric de rol fiscal. Intocmiti dvs. dosarul, adaugand o schita cadastrala si eventualele declaratii de la vecini si duceti-l direct la prefectura (asta-i cam o solutie extrema, doar in caz de nevoie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 18/91 ordinul prefectului Iooan Iooan Recent am discutat o situatie cu primaria, prin care solicit trecerea terenului din jurul locuintei in proprietate. Detin acte de proprietate doar pe casa, iar ... (vezi toată discuția)
Ordinul 22 al prefectului onicutza onicutza buna ziua! am si eu o itrebare? cum poate cineve sa obtina acest ordin daca un teren intrat in proprietatea statului comform legii 58/1974 eu fiind proprietar ... (vezi toată discuția)
Ordin al prefectului apeiron2 apeiron2 As dori sa intreb cand si in ce conditii se emite OARDINUL PREFECTULUI? (vezi toată discuția)