avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii 

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartitoare de caldura, trebuie neaparat sa pun cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartitoare de caldura, trebuie neaparat sa pun cu citire radio, ...

Repartitoare de caldura, trebuie neaparat sa pun cu citire radio, toate apartamentele la fel?

Referitor la noua obligatie de repartitoare de caldura in apartamente, la noi la bloc s-a afisat o "oferta" de repartitoare cu citire radio, costuri pe aparat si instalare, respectiv costuri lunare pentru "serviciu de citire".

Eu nu am momentan astfel de repartitoare.
Trebuie sa-mi montez acelasi model ca restul blocului?
Trebuie neaparat sa-mi montez cu citire radio? (chiar daca nu sunt de acord? si mai am si problema ca nu prea gasesc pe piata repartitoare fara radio)
Ma impiedica ceva (legislativ) sa-mi montez ce model vreau (cu conditia sa fie omologat) si sa dau autocitire asa cum fac si cu contoarele de apa? (pot furniza si poze cu index afisat)
Ma ingrijoreaza in mod special si ceea ce am citit aici: [ link extern ] /

Dar nu sunt de acord cu:
- citire de la distanta, prin radio
- sa ma puna sa platesc in plus "abonament pentru citire"
- sa-mi intre fizic pe proprietate (in toate camerele)

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2021
andreiSRR, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreiSRR , utilizator 10:42, 12 Octombrie 2021
Este de preferat ca toate aparatele de contorizat individual sa fie aceiasi marca cu scopul indepartarii suspiciunilor de diferenta clasa precizie,erori de masura
Interesul pentru instalat apaaret cu citire radio tine strict de facilitatea citirii d ela distanta
Proprietarii si asociatia de proprietari hotarasc ce fel de aparate individuale instaleaza
Concret dv ce doriti pentru ca nu sunteti de acord nici cu citire de la distanta fdar nici sa va intre fizic in proprietate
Trebuie sa cunoasteti ca in cazul imobilelor de locuit in comun majoritatea dispune,minoritatea detine obligatia sa respecte deciziile acestora
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2021
ynocentta, utilizator
Asa cum spuneam in postarea initiala:

Sa-mi montez repartitoare cu citire directa (desigur cu conditia sa fie omologat) si sa dau autocitire asa cum fac si cu contoarele de apa. (pot furniza si poze cu index afisat)

In primul rand nu sunt de acord cu costul suplimentar tip "abonament" pentru citirea repartitoarelor radio.
Inteleg obligatia legala sa se contorizeze caldura in acest mod, dar de acolo pana la a ma obliga (de-facto) sa platesc in plus in fiecare luna (corectati-ma daca gresesc, dar asa ceva nu am gasit nicaieri sa fie pretins de legiuitor) un cost per repartitor doar pentru ca cineva sa ia niste indecsi si sa-i puna intr-un tabel si sa faca cateva calcule de aritmetica elementara - asta mi se pare exagerat si abuziv.

In al doilea rand, fata de cele enuntate mai sus, as fi dispus sa accept, sa zicem odata pe an, o citire fizica realizata de personal "autorizat", care sa confirme dealtfel autocitirile pe care le-as furniza administratiei blocului, dar fara costuri suplimentare.

P.S.
Stiind cum stau lucrurile la noi in bloc, nu exista (si cu siguranta nici nu va exista) vreo adunare generala care sa stabileasca ce fel de repartitoare si alte detalii legate de acestea, practic administratorul e cel care se ocupa, cel care decide, cel care dispune, presedintele este un nume pe hartie si atat, iar fata de ceea ce vrea administratorul sa dispuna "ca pe mosia lui" cu mare dificultate si doar inarmat cu o prevedere legala care i-ar sta in cale as putea face ceva diferit.
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2021
andreiSRR, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare repartitoare caldura buna ziua, va rog sa ma ajutati ... Addictedtosmyle Addictedtosmyle Schimbare repartitoare caldura Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii pt urmatoarea situatie. In blocul in care locuiesc s-a iscat o cearta pe tema ... (vezi toată discuția)
Repartitoare de caldura cu citire radio Ionionutz Ionionutz Buna ziua! Am avut timp de 10 ani, repartitoare de caldura.Pe langa faptul ca in continuare sunt pierderi d ecaldura care li se pun in carca tot celor ca ... (vezi toată discuția)