avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara, Am urmatoarea intrebare: daca un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara, Am urmatoarea intrebare: daca un presedinte de administratie ...

Buna seara,

Am urmatoarea intrebare: daca un presedinte de administratie de proprietari isi da demisia, din motive personale, iar membrii asociatiei nu accepta sa aleaga un nou presedinte, motivand ca nu are pe cine sa puna in loc, ce trebuie facut de presedintele demisionar ?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2021
Mihai Carnaru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Irina Bianca , utilizator 15:15, 1 Aprilie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Articolul 54
(2) Comitetul executiv este format din presedintele asociatiei si un numar par de membri, nu mai mare de patru, astfel incat numarul membrilor comitetului executiv nu poate fi mai mare de cinci.
Articolul 55
(8) In cazul demisiei unui membru al comitetului executiv al asociatiei de proprietari, membrul demisionar isi exercita toate atributiile si raspunderile pana la data alegerii unui nou membru al comitetului executiv in locul acestuia.
1-Presedintele de asociatie de proprietri nu are cum sa-si dea "demisia"
Conform disp Codul Muncii,institutia demisiei opereaza strict in cazul CIM,or presedintele de asociatie de proprietari exercita atributii in baza unui contract de mandat
2-Presedintele de asociatie poate renunta a exercita atributiile aferente calitatii de reprezentant legal al asociatiei de proprietari
Daca presedintele de asociatie a inteles sa renunute a exercita atributiiele aferente functiei,comitetul executiv poate prekua provizoriu atributiile acestuia,urman ca dupa 6 luni sa convoace adunare generala pentru alegere nou presedinte de asociatie
Ex presedintele dupa informarea oficiala de renuntarea exercitare atributii de reprezentant legal,incheie orice activitate ,preda documentele si stampila
~ Conținut șters la cerere ~
Prevederile legii nu ne lamuresc cum se poate continua activitatea asociatiei in conditiile in care presedintelui in functie ii inceteaza mandatul la data organizarii adunarii generale si nimeni nu vrea sa preia functia.
Rog sa nu mai invocati pct 2, art 56, care prevede doar incetarea mandatului inainte de termen.
Concret, ce se intampla daca presedintele actual nu mai doreste continuarea in functie iar la adunarea generala nu se ofera nimeni ptr aceasta functie.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie presedinte asociatie de proprietari Amalexco Amalexco Buna ziua. Eu, in calitate de presedinte al unei asociatii de proprietari vreau sa demisionez. Uitandu-ma in lege, nu am un termen anume, si nu se intelege, ce ... (vezi toată discuția)
Asociatie forma1 forma1 Buna ziua cind renunt sa mai fi Presedinte al Asociatie de propretar ce demersuri trebe sa faci ??Multumesc (vezi toată discuția)
Demisie presedinte Ioan butnariuc Ioan butnariuc Buna ziua! Din câte știu, un președinte de asociatie de proprietari care și-a prezentat demisia în fata comitetului devine președinte demisionar cu ... (vezi toată discuția)