avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Sunt angajată cu contract de munca cu 4 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Sunt angajată cu contract de munca cu 4 ore. Anul ...

Bună ziua. Sunt angajată cu contract de munca cu 4 ore. Anul acesta am luat 10 zile de concediu de odihnă și mi s-au spus de șefa mea că pt că sunt angajată cu jumătate de normă nu mai am dreptul la alte zile de concediu pt acest an. Așa este? Eu știu că indiferent de norma de munca concediul este de 20 zile. Așa scrie și în contract. Vă rog să imi spuneți cum este legal. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:15, 14 Octombrie 2021
Art. 106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.


Art. 145 C.mun.
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
....

Din coroborarea dispozitiilor art. 106 cu dispozitiile art. 145 C. muncii rezulta ca timpul partial al contractului de munca nu influenteaza durata timpului de munca.

In speta, veti beneficia de minim 20 de zile lucratoare de CO pe an.

Prin urmare, concediul de odihna al salariatilor cu c.i.m.cu timp partial nu se calculeaza proportional cu timpul efectiv lucrat, adica in functie de norma de munca, ci salariatii au dreptul, indiferent de norma de lucru, la un concediu de odihna anual, astfel cum a fost negociat si stabilit in contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna pentru salariati cu timp partial IacobMary IacobMary Pentru salariatii cu timp partial concediul de odihna se calculeaza ca la cei cu norma intreaga? Daca salariatul lucreaza cu CIM la doi angajati, are dreptul ... (vezi toată discuția)
Zile concediu odihna teocris72 teocris72 buna ziua,ma intereseaza daca o persoana este angajata cu 4 ore ,(firma pt angajati acorda 22 zile lucratoare concediu odihna,) de cate zile de concediu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie co pentru cim de 4 ore/zi corneliacr corneliacr Buna ziua...suntem o asociatie de proprietari si avem angajata femeie de serviciu cu 4 ore/zi, salariu brut 950 lei. Durata concediului de odihna este de 21 ... (vezi toată discuția)