avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire in indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire in indiviziune

Buna ziua! Am cumparat cota de 5/8 din garsoniera nasei mele (dreptul ei in urma unei succesiuni). Ceilalti coproprietari nu au declarat la momentul deschiderii succesiunii, un imobil situat in Buzau din care nasa mea trebuia sa primeasca tot 5/8. Eu intentionez acum sa deschid iesirea in indiviziune la garsoniera (din Bucuresti) si sa ma folosesc si de cota care i-ar reveni nasei mele de la imobilul din Buzau. Care sunt pasii de urmat?
Trebuie sa facem intai succesiunea si la acel imobil (mentionez ca ceilalti coproprietari locuiesc in imobilul din Buzau si refuza sa puna actele la dispozitie). Dupa ce reusim cu succesiunea trebuie neaparat sa cumpar si cota de 5/8 de la Buzau sau se poate deschide un proces prin care eu sa raman cu garsoniera si ei cu imobilul din Buzau si eventual sa le mai dau si sulta?
Cel mai recent răspuns: vali_085 , utilizator 10:50, 11 Ianuarie 2010
pai nasa dvs se va ocupa de imobilul din buzau si daca rudele celelalte nu vor sa puna la dispozitie actele, va putea rezolva prin instanta.

iar dvs puteti face iesirea din indiviziune, sa cereti in natura imobilul garsoniera, urmand sa-i despagubiti pe cei cu 3/8 din gars.
dvs nu aveti cum sa va folositi de cota ce revenea nasei dvs intrucat ati cumparat numai cota indiviza din dreptul de proprietate asupra garsonierei.
daca succesiunea a fost dezbatuta cu privire la garsoniera puteti realiza direct partajul, fara a mai astepta dezbaterea succesiunii asupra imobilului din Buzau.
daca insa nasa dvs a decedat si dvs sunteti mostenitoarea ei, atunci este intr-adevar indicat sa dezbateti succesiunea asupra imobilului din Buzau, pentru a diminua sulta ce le-ar putea reveni celorlalti mostenitori de la garsoneira.
intentionez sa ma folosesc de imobilul din Buzau doar pt a reduce sulta de la garsoniera. Nasa mea traieste si tot ce are ea imi va lasa mie.
Si daca va fi nevoie voi cumpara si cota din imobilul de la Buzau si astfel voi deschide doua procese de iesire in indiviziune. In primul o sa le dau eu lor ( coproprietarilor) sulta si in celalalt o sa imi plateasca ei mie. Poate asa ajungem la o compensare. Mentionez inca o data ca acei coproprietari au cunoscut situatia imobilului din Buzau dar au tinut ascuns din rea intentie. Ei doresc sa puna mana pe acea garsoniera cu toate ca nu au calcat niciodata in ea dar vor sa ramana si in casa de la Buzau. Sunt aceiasi coproprietari si la garsoniera din Bucuresti dar si la imobilul din Buzau in acelasi cote ( dupa ce vom face si succesiunea la Buzau cu un certificat suplimentar de mostenitor)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces compensare vali_085 vali_085 Buna seara! Detin cota de 5/8 prin contract de vanzare cumparare a unei garsoniere de la nasa mea (cota obtinuta in urma unei succesiuni a sotului nasei ... (vezi toată discuția)
Vanzare cot indiviza cu un mostenitor decedat vali_085 vali_085 Buna ziua! Nasa mea detine un certificat de mostenitor dupa decesul sotului ei, care a avut trei copii (ai sotului decedat) din prima casatorie in care s-a ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune fara voia mostenitorilor vali_085 vali_085 Buna ziua! Nasei mele i-a decedat sotul si s-a deschis succesiunea. Atunci s-a impartit garsoniera in care a locuit, intre ea si copii vitregi( care nu au avut ... (vezi toată discuția)