avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deschidere succesiune fara voia mostenitorilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deschidere succesiune fara voia mostenitorilor

Buna ziua! Nasei mele i-a decedat sotul si s-a deschis succesiunea. Atunci s-a impartit garsoniera in care a locuit, intre ea si copii vitregi( care nu au avut nici o legatura cu ea. S-au prezentat doar la succesiune). Intre timp unul dintre copii vitregi a decedat. Intre timp a aflat ca sotul ei mai detinea si o casa in Buzau pe care copii vitregi nu au declarat-o la succesiune din reavointa.
Acum nasa doreste sa deschida succesiune si pt acea casa din Buzau si dupa aceea sa imi faca mie cotract de vanzare- cumparare pe cota care ii revine. ( in acelasi fel a procedat si cu garsoniera si copii vitregi nu vor sa imi vanda dreptul lor de proprietate.) Prin acesta metoda voi reduce sulta care va trebui sa le-o platesc copiilor vitregi.
Dar cum poate nasa sa imi vanda dreptul ei de proprietate de la Buzau daca in acea casa locuiesc copii vitregi si sunt sigur ca nu vor permite accesul cadastristului?
Cel mai recent răspuns: vali_085 , utilizator 09:08, 19 Ianuarie 2010
deschide actunea pt. partaj succesoral in instanta . dupa stabilirea cotelor parti cuvenite erezilor, dansa va putea sa va instraineze legal cota sa parte ce i se va atribui din acel imobil.
Intre timp a aflat ca sotul ei mai detinea si o casa in Buzau pe care copii vitregi nu au declarat-o la succesiune din reavointa.

Poate fi eliberat un supliment la certificatul de mostenitor ( infractiunea de fals in declaratii e sanctionata de legea penala )
Acest bun va fi inclus in masa succesorala , si , dupa ce se va dezbate mostenirea si se va face la iesirea din indiviziune prin imparteala si cu privire la acesta , va putea fi instrainat .
(certificatul de mostenitor atesta doar calitatea de mostenitor , nu si dreptul de proprietate )

Succes.
"certificatul de mostenitor atesta doar calitatea de mostenitor , nu si dreptul de proprietate"
Atunci cum este posibil ca un cadastrist sa intabuleze dreptul de proprietate doar cu un certificat de mostenitor? Mai mult , notarul a acceptat incheierea contractului de vanzare- cumparare a cotei de 5/8 care apartinea unuia dintre mostenitori

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cot indiviza cu un mostenitor decedat vali_085 vali_085 Buna ziua! Nasa mea detine un certificat de mostenitor dupa decesul sotului ei, care a avut trei copii (ai sotului decedat) din prima casatorie in care s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre mama vitrega si copii vali_085 vali_085 Buna ziua! Doresc sa iau in ingrijire o batrana (nasa de botez) care are o garsoniera in Bucuresti. Aceasta doreste sa imi vanda fara contract de ... (vezi toată discuția)
Iesire in indiviziune vali_085 vali_085 Buna ziua! Am cumparat cota de 5/8 din garsoniera nasei mele (dreptul ei in urma unei succesiuni). Ceilalti coproprietari nu au declarat la momentul ... (vezi toată discuția)