avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actele obligatorii care se ofera cumpărătorului unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actele obligatorii care se ofera cumpărătorului unui apartament ...

Va salut!
Dupa un proces extrem de anevoios am ajuns la sfarsit! Am reusit sa semnam contractrul de vanzare cumparare a unui apartament! Cred ca a fost conatruit mult mai rapid decat a durat vanzarea lui (mie)!
În fine, stiti cum este, uiti necazul ....
Am o nelamurire, desi actele de vanzare au fost semnate la notar, alaturi de acestea eu nu am primit documentele cadastrale (Cadastru cu acele schite si detalii tehnice; memoriul tehnic si nici actele ce tin de intabulare). Ele exista, au fost pomenite in contractul de vanzare cumparare, doar ca nu le am. Am primit doar certificatul energetic si un extras de carte funciara.
Vq rog frumos sa ma lamuriti, ar fi trebuit sa primesc si documentele cadastrale de la vanzator? Reprezinta o obligatie a acestuia sa le puna la dispozitia cumparatorului?

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2021
gavroche83, utilizator
Cel mai recent răspuns: gavroche83 , utilizator 11:22, 21 Octombrie 2021
Pai, contractul dvs nu specifica faptul ca documentatia cadastrala constituie anexa la contract? Desi nu este obligatoriu, in mod uzual (in absolut toate cazurile pe care le cunosc), cumparatorul primeste si documentatia cadastrala a imobilului pe care l-a cumparat. Intabularea o primiti ulterior, dupa ce OCPI solutioneaza cererea de intabulare (6 zile lucratoare in mod normal).
In contractul de vanzare cumparare este prevazut la un moment dat si acest act cadastral, are si un număr... doar ca eu nu l-am vazut. Nu scrie ceva de genul ca at fi anexat. Am primit de la banca (am credit imobiliar) Extras de carte funciara, atat.
Mergeti la notarul public care a autentificat contractul de vanzare si semnalati aceasta problema. Alternativ, puteti obtine de la OCPI copii conforme cu originalul dupa documentatia cadastrala a imobilului aflata in arhiva acestei institutii.
@MihailZC: va multumesc frumos pentru informatii. Asa voi proceda, daca totusi nu vrea sa mi le ofere, merg mai intai la notar.

Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras cf versus extras cadastral 2015 sheianca sheianca Va rog, in vederea reamenajarii unei locuinte, pentru autorizatia de construire, am solicitat o ridicare topografica. Desi casa veche e cumparata recent, ... (vezi toată discuția)
Intabulare ska8er ska8er Buna ziua, Sunt persoana fizica si doresc sa vand un teren neintabulat. Terenul se poate intabula direct pe cumparator? Cum as putea sa fac? (vezi toată discuția)
Buna ziua, pentru vanzarea unei case (cu terenul aferent) pentru ... Evapop Evapop Buna ziua, Pentru vanzarea unei case (cu terenul aferent) pentru care am extras de carte funciara si intabulare (unic proprietar) este necesara si releveul ... (vezi toată discuția)