avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... ce pot face agresiunea de tip bullying?
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

ce pot face agresiunea de tip bullying?

Buna ziua,
Am un copil de 11 ani care de la inceputul anului scolar suporta tot felul de jigniri din partea colegilor la ora de sport. Este un copil cu rezultate foarte bune la invatatura ,foarte prietenos, si foarte bine educat, dar imi spune in repetate randuri ca nu mai suporta situatia aceasta. La ora de sport este ignorat la jocul in echipa si se rade de el atunci cand nu reuseste sa alerge suficient. Cel care creeaza aceasta situatie este un coleg impreuna cu prietenii lui, nu toata clasa. Mi-am invatat copilul sa mearga la scoala si sa-i comunice prof. de sport situatia si dirigentului, insa nu a fost luat in serios. Azi la ora de sport nu s-a prezentat la ora . a ramas in clasa, iar cand colegii au revenit in clasa s-au repezit la el, au tras de el. si au tipat ca de ce nu a fost la ora. I-au fotografiat un mesaj privat de pe telefon, publicandu-l apoi pe grupul clasei. Continutul integral al mesajului era ca nu mai pot, nu mai suport si ca nu mai merg niciodata la scoala adaugand si niste cuvinte care nu fac parte din vocabularul lui. Cuvintele au fost scrise in mesaj la furie, cand 25 copii tipau la el si incercau sa-i ia telefonul. Pe grupul clasei s-a publicat mesajul split-uit , doar cu acele cuvinte ne--titi, ha-----ti. Noi , parintii am luat masuri pentru acele cuvinte , insa maine va trebui sa mergem noi la scoala si sa expilcam intreg contextul. Nu imi vine sa cred ca la varste asa mici pot fi asa rai . In principiu stim ce trebuie spus, copilul isi va cere scuze in fata clasei , insa nu dorim sa se mai repete aceasta bataie de joc la adresa lui. Orice sugestie este bine venita .Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 20:59, 31 Octombrie 2021
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Comportamentul copilului trebuie explicat colegilor si de ce s-a ajuns acolo, apoi scuzele in fata clasei. Directorul scolii si profesorul de sport trebuie sa fie prezenti. In particular, profesorul de sport ar trebui sa va explice de ce nu a bagat in seama comportamentul colegilor (nu era prezent la ore ?!) si daca a observat de ce nu a reactionat cum ar fi fost normal.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_528...
si aici: www.avocatnet.ro/articol_535...
si aici: www.avocatnet.ro/articol_485...
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2021
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua ! si noi am fost in aceeasi situatie, Cauza fiind invidia colegilor pentru performantele copilului. Am facut cateva plangeri la inspectorat , la minister , la politie , diriginta si directorul stiau de situatia in clasa. Am convocat sedinte cu parintii la care a fost chemat psiholog, politist de la sectie, director de scoala . parintii copiilor problema fiind la fel de isterici ca si odraslele lor la sedinte. Am ajuns in momentul de a face sedinte la psihiatru si psiholog la spitalul de copii. situatia degenerase rau de tot. Acestia din urma ne-au indrumat sa ne schimbam scoala ceea ce la noi nu se putea fiind un preofil care trebuia sa ne mutam din judet.. Norocul nostru ca a venit pandemia si lucrurille s-au linistit nemaigasindu-se fizic copiii. Am terminat clasa a 8-a si in clasa a 9-a am mutat copilul in alt judet la un liceu cu profilul ei dorit. Tot calvarul a durat din clasa a 5-a pana intr-a 8-a.
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2021
taobao, utilizator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dati-l la un sport de contact sau sport pentru cresterea stimei de sine si pentru a simti ca face parte dintr-o echipa.
L-as sfatui pe tatal sa se implice mai mult , sa-l imbarbateze si sa-l invete replici destul de stabilizatoare pentru bully.
" De ce ? Pentru ca fiule, cateodata trebuie sa fii un LEU, pentru mielul care esti cu adevarat "
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2021
tebaatusasula, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred că ordinea logică a cererii scuzelor este următoarea: colegii și apoi el, dacă se pune această problemă. Oferiți șansa copiilor și părinților de a-și însuși greșeala și a înțelege situația.
Altfel: nu puteți să vă lupați cu toți copii și părinții lor o dată, trebuie luați pe rând și pe grupuri, țintind întâi ca parteneri de discuții pe cei mai apropiați ca gândire și acțiune cu dvs. Copii sunt răi și vor fi și mai ofensivi, ei copiază familia și societatea. O soluție utilă ar fi acea a sporturilor alternative care aduc stimă se sine, siguranță și ...impun respect (unele dintre cele menționate de un partener de discuție de aici). Pe de altă parte copilul trebuie să-și caute aliați, ca și părinții lui dealtfel.
Un alt gen de abordate ar fi aceea de a găsi ceva în activitatea fiului care să stimuleze interesul celorlalți de a face, mai ales dacă sunt implicare rezultate pozitive ale fiului dar și a oricul altui copil: un sport interesant, propunerea unei excursii intersente, trimiteți link-uri de filme bune și pozitive distribuite gratuit (să se vadă că este interesat și de alte activități în afară de sportul în echipă) etc. Copii vor să se afirme, permiteți-le prin propunerea dvs. să realizeze acest lucru fără a-i leza și pe alții.
Fiecare persoană va trece prin situații similare în viață, deci cu cât copilul învață mai repede să se descurce singur este mai bine.
Profesorii și direcțiunea nu sunt în general dispuși să facă nimic mai ales dacă sunt puși în situații delicate de către ceilalți părinți și copii. Ei nu fac dreptate ci trebuie să ofere celorlalți posibilitatea de a înțelege și a acționa în acest spirit (dar unde sunt pedagogii buni?)
Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bullying-ul se inregistreaza la scoala. Orice actiune intreprindeti, obligatoriu trebuie implicata si scoala.

Alte discuții în legătură

Invatatoarea a aruncat la gunoi jucaria copilului !! calomniat calomniat Buna ziua, Baietelul meu in varsta de 6,1 ani este la clasa pregatitoare si la fel ca ceilalti copii din clasa a luat de acasa niste catuse de jucarie de ... (vezi toată discuția)
Absenta nemotivata la scoala BobiX BobiX buna ziua, sunt parintele unui elev in clasa I. la sfarsitul lui decembrie am fost rugat de dna invatatoare sa aduc motivare pt absenta copilului de la ora ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot ajuta copilul - probleme cu invatatoarea 1maymay 1maymay Buna ziua, Baiatul meu a inceput clasa pregatitoare anul acesta. Invatatoarea lor striga extrem de mult la clasa (am auzit-o, nu exagerez) si copilul a ... (vezi toată discuția)