avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu ingrijire copil . Intrebarea mea este : daca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu ingrijire copil . Intrebarea mea este : daca fetita mea implineste 2 ...

Buna ziua. Intrebarea mea este : daca fetita mea implineste 2 ani in februarie 2022, cand este ultima luna in care primesc indemnizatia lunara? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:02, 24 Octombrie 2021
- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, atunci mama va putea beneficia de CCC pana inclusiv in ziua cand copilul implineste varsta de 2 ani.

- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, indiferent daca solicita sau nu acest drept, atunci durata CCC pentru mama se va diminua cu o luna. In speta, pana cand copilul implineste varsta de 1 an si 11 luni,
In aceste conditii, mama persoana care se afla in concediu pentru cresterea copilului poate opta pentru concediu fara plata sau, dupa caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! concediul de crestere copil fara handicap, in invatamant este ... dadriana51 dadriana51 Buna seara! Concediul de crestere copil fara handicap, in invatamantceste de doi ani de la nasterea copilului sau un an si 11 luni? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Buna seara, copilul meu face doi ani pe 9 iulie 2022. pot sa ... Glod Ramona Glod Ramona Buna seara, Copilul meu face doi ani pe 9 iulie 2022. Pot sa stau in concediu de crestere copil pana la 2 ani? Mai primesc indemnizatie in ultima luna? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. cand ma pot intoarce din ccc legal avad in vedere ... Bella Bella Bella Bella Buna ziua. Cand ma pot intoarce din CCC legal avad in vedere ca băiețelul împlinește 1 an si 11 luni pe 27 oct, respectiv i 2 ani pe 27 nov 2021? Sunt ... (vezi toată discuția)