Am contract de muncă din 1995, pe secţia Psihiatrie, din 2002 lucrez la Centrul de Sănătate Mintală ( fostul Laborator de Sănătate Mintală ), care e separat de secţie, cu fonduri separate.
În acelaşi timp am făcut şi muncă de secţie, la modul ca am lucrat la serviciul de zi din cadrul secţiei, serviciu care se ocupă cu internarea bolnavilor în regim de zi, tratament şi tot tacîmul.
Desigur că nu am primit nimic în plus, ci în minus - 6 zile de concediu suplimentar în loc de 8, 50% spor de periclitate în loc de 75%.
Am fost la Resurse Umane să-mi scot copie după contractul meu de muncă, care nu a mai fost actualizat şi în care scrie clar "secţia Psihiatrie" şi la care nu există un act adiţional care să schimbe aceste drepturi. Mi s-a explicat că s-a omis întocmirea acestui act adiţional şi că se va face acum în baza unui referat prealabil al şefului de secţie prin care să atragă atenţia că sînt salariata CSM-ului din 2002...
Întrebarea mea e: în condiţiile în care am făcut două munci şi am fost plătită doar pentru una cu salariul cel mai mic, aş putea acum să cer daune? Menţionez că fişa postului e aceeaşi cu cea a asistentului de pe secţie.
Ar fi corect si asa, numai ca singurul contract de munca pe care il am spune clar ca sunt in cadrata in sectia psihiatrie, nu in cadrul CSM, adica am facut doar serviciul de zi ( fara sa mai adaug ca am facut benevol si munca in folosul Centrului de Sanatate Mintala...). Ceea ce cer eu e recalcularea zilelor de concediu neluate si implicit neplatite, inclusiv diferenta de spor de 25% pentru toti acesti 7 ani in care am fost platita incorect. Nu ajungeam aici daca nu imi calculam singura zilele de concediu ( 8 in loc de 6 ), in acest fel reiesind dupa calculele mele ca de fapt s-a gresit salarizarea.
Mentionez ca au trecut cele 30 de zile in care am solicitat un raspuns institutiei, raspuns care intirzie sa apara, probabil ca va trebui sa ma adresez instantei de judecata.
Multumesc pentru raspunsuri.
Răspunsul juristei spitalului ( citez ):
"ca răspuns la cererea dvs...vă comunicăm următoarele: plata drepturilor salariale sa făcut în perioada 01.02.1995 (???) la gradaţia şi treapta corespunzătoare pregătirii profesionale. Lucrînd din anul 2002 la CSM, plata drepturilor salariale este pentru programul normal de lucru. Din verificarea foilor colective de prezenţă pentru anul 2009 (?!?), nu reiese că a-ţi fi efectuat ore suplimentare care să nu fi fost plătite. Structura CSM-ului prevede şi stationar de zi cu 20 de locuri şi secţia Psihiatrie are ambulatoriu integrat, aprobate prin OMS (...) a cărui activitate se asigură cu personalul din secţie. În consecinţă salarizarea dumneavostrăsa făcut în mod corespunzător. Zilele de concediu de odihnă sunt cele corespunzătoare vechimei în muncă iar numărul de zile suplimentare la concediu de odihnă a fost acordat conform CAP(!!!) 4 ANEXA 5 din CCM.".#-o
Îmi cer scuze în numele juristei pentru că eu consider că nu face cinste breslei dvs.
Mai ales că CAP-urile s-au desfiinţat de mult...:))
Chiar este raspunsul unui jurist ? Nu e de crezut , pentru ca , excluzand greselile de ...,nu a facut referire la Ordinul MS nr.721/2005 care reglementa plata sporurilor pentru conditii de munca acordate in baza OUG nr.115/2004, cu modificarile si completarile ulterioare .
Daca intr-adevar CSM are in stuctura si paturi de zi , rezulta ca dvs.ati prestat activitate in CSM , iar ambulatorul integrat trebuie sa aiba personalul mediu al acestei structuri . Daca ati lucrat numai in CSM , salarizarea a fost corecta , singura greseala , foarte mare , a fost ca cu a intocmit act aditional la contractul de munca . Neexistand acest act aditional , dvs.puteti castiga in instanta drepturile aferente contr.ind.de munca ( sectia Psihiatrie) .
Mai am o intrebare:
Exista vreo dispozitie legala prin care personalul auxiliar feminin ( infirmiere ) sa nu aiba dreptul de a efectua ture de noapte intr-o sectie de psihiatrie?
Program lucru
ELENA2009
buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu aceasta speta:
intr-o societate, un departament va avea urmatorul program de lucru de luni pana sambata o zi da una nu, 12 ... (vezi toată discuția)
Cine greseste?
Arisandy
Lucrez intr-un centru de sanatate mintala, in cadrul unei sectii de psihiatrie. Am cerut ore suplimentare, mi s-a spus ca nu e posibil. Am cerut jumatate de ... (vezi toată discuția)