avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test paternitate, pensie alimentara si incredintare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test paternitate, pensie alimentara si incredintare

Buna ziua,
Sunt mama unei fetite de 4 luni, nu mai sunt cu tatal fetitei de cand eram gravida in luna a 5 a, nu l-a mai interesat de noi de atunci, nu a dorit nici sa recunoasca fetita
Doresc sa ma ajutati cu ceva sfaturi pareri:
Am incercat sa discut cu el dar... nu reusesc sa comunic cu el ca doi oameni civilizati.
1. Trebuie sa intentez proces pentru recunoasterea paternitatii. (A sups ca nu il intereseaza ca nu se prezinta)
2. Cat este cuantumul
maxim al pensiei alimentare pe care o pot obtine? Mentionez ca nu are carte de munca, dar lucreaza, pot dovedi anumite castiguri ale sale prin asa zise contracte incheiate cu anumiti oameni la care a desfasurat activitati de constructie.
3. Dupa ce va trebui sa recunoasca copilul, eu as dori sa merg in Italia la mama mea pentru o perioada, stiu ca daca va recunoaste copilul nu va dori sa imisemneze niciodata o hartie pentru a putea iesi cu fetita din tara. Cum il voi putea obliga?
4.Pot sa ii cer si o oarecare plata pentru activitatea pe care o desfasor eu cu cresterea copilului?
5.Pot cere de asemenea ca el sa plateasca toate cheltuielile de judecata?

Daca platesc eu tot, sanse pentru a obtine bani de la el nu prea am... pentru ca nu va dori sa imi dea. Exista vreo posibilitate de a pune sechestru pe bunuri?

Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: b_anyela , utilizator 11:44, 30 Aprilie 2010
Da, m-am exprimat eu gresit, dar multumesc foarte frumos de lamurire, imi este de un ajutor foarte mare. Numai bine va doresc!
b_anyela a scris:
2. Cat este cuantumul
maxim al pensiei alimentare pe care o pot obtine?
4.Pot sa ii cer si o oarecare plata pentru activitatea pe care o desfasor eu cu cresterea copilului?

Cuantumul maxim se raporteaza la salariul minim pe economie sau la ce venituri constante, permanente puteti deminstra. Maximul este 1/4 din acestea.
Daca am fi platite ca mame, cate nu si-ar lasa serviciul numai sa faca vreo 2-3 prunci si sa traiasca fericite? :O Este datoria dv. de parinte sa ingrijiti copilul, puteti fi actionata in judecata daca nu o faceti, nu e o activitate remunerata.

Riscuri la incredintare: aveti venituri legale?

Testul ADN poate fi inlocuit cu un test mai ieftin, eventual HLA...

:offtopic: Simonette, va rog nu mai redactati mesaje consecutive, puteti raspunde mai multor useri in acelasi mesaj; topicul poate deveni astfel greoi de urmarit si incercam sa prevenim asta.
Multumesc pentru intelegere.
Cuantumul maxim se raporteaza la salariul minim pe economie sau la ce venituri constante, permanente puteti deminstra. Maximul este 1/4 din acestea.

Tatal fetitei mele are castiguri, dar nu cred ca pot fi considerate ca si venituri cu caracter permanent(castigurile sale lunare sunt in medie de 4000lei/luna)
desfasoara activitati de constructie, nu are firma. Are incheiate doar simple contracte intre el si persoana careia trebuie sa ii presteze serviciile, nu sunt acte notariale.
Precizez inca o data ca nu are carte de munca si nici nu isi declara veniturile.
Daca legea imi da 1/4 din salariul minim pe economie cum ramane cu ART. 97 din Codul familiei?
Art 97 citez: "Ambii pãrinti au aceleasi drepturi si îndatoriri fatã de copiii lor minori, fãrã a deosebi dupã cum acestia sunt din cãsãtorie, din afara cãsãtoriei ori înfiati. "
Mai exact la ce ma refer: Daca avem aceleasi drepturi si indatoriri inseamana ca nevoile (financiare) copilului meu nu ar trebui sa depaseasca 300 lei/luna (adica 1/4 din salarul minim al tatalui aprox .150 lei + aceeasi suma de 150 lei de la mine)
Riscuri la incredintare: aveti venituri legale?
Nu cred ca ma supun acestui risc intrucat am atat venituri cu caracter permanent cat si venituri cu caracter ocazional(dividente)

Testul ADN poate fi inlocuit cu un test mai ieftin, eventual HLA...
Stiu ca exista test mai ieftin dar ... el nu va fi deacord decat cu testul ADN.

Mai am o intrebare: Pot cere la prima infatisare accelerarea demersului de recunoastere a paternitatii ? intru cat la sf. lunii iunie va trebui sa plec din tara (evident cu fetita), si ma voi intoarce pe la sf. anului.
Doar in data de 27 apr am depus cererea.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate FSEA FSEA Buna ziua, In urma cu doi ani aproape am avut o relatie cu o persoana. Aceasta persoana a plecat in Italia cu alta persoana si nu am mai stiut nimic de ... (vezi toată discuția)
Paternitate copil cris_13 cris_13 buna, am o mare nelamurire legata de recunoasterea paternitatii fiicei mele, in varsta de 10 luni. tatal nu a recunoscut fata, iar acum am vorbit cu o avocata, ... (vezi toată discuția)
Este adevarat ca.... oana1234 oana1234 multumesc mult pentru raspunsurile primite pana acum.am omis cateva chestiuni in ceea ce priveste procesul de paternitae ;este adevarat ca trebuie sa i deschid ... (vezi toată discuția)